En etkili leke tedavisi hangisi?

İçindekiler:

  1. En etkili leke tedavisi hangisi?
  2. Leke tedavisi kaç seans sürer?
  3. Leke tedavisi hangi aylarda yapılır?
  4. Cilt lekeleri için en iyi lazer hangisi?

En etkili leke tedavisi hangisi?

Işık Peeling: Leke tedavisinde kullanılan en etkili yöntemlerden biridir, Işık Peeling genellikle tek seansta tatmin edici sonuçlar elde etmemizi sağlar. Tyrosinase enzimini baskıladığı için yeni leke oluşumunun da önüne geçer. Melazma, güneş lekeleri, akne skarları, yaşlılık lekeleri üzerinde etkilidir.

Leke tedavisi kaç seans sürer?

Lekenin durumuna göre değişmekle birlikte 3 hafta ara ile ortalama 3-5 seans önerilmektedir. Sonrasında cildi güneşten korumak, yaz/kış SPF 30 veya üzeri güneş koruyucu krem kullanmak leke tedavisinin etkinliği arttıracak ve lekelerin geri gelmesini engellemeye yardımcı olacaktır.

Leke tedavisi hangi aylarda yapılır?

Yaz aylarında cildin güneş ışığının zararlı etkilerinden korunmak için pigment sentezini arttırdığını ve cilt lekelerine sebep olduğunu belirten Anadolu Sağlık Merkezi Deri Hastalıkları Uzmanları “Bu nedenle cilt lekesi tedavisi yazın değil, sonbaharda yapılmalı.

Cilt lekeleri için en iyi lazer hangisi?

"Günümüzde en başarılı leke tedavisi Q Switched Nd Yag lazer ile yapılmaktadır." Spectra Q Switched Nd Yag Lazerle leke tedavisi uygulanması esnasında lazer enerjisi, yoğun bir şekilde melanin içeren hücreler tarafından absorbe edilirken, diğer normal cilt renginde olan hücreleri hemen hemen hiç etkilememektedir.