Ahmet Kaya kaç albüm çıkardı?

İçindekiler:

  1. Ahmet Kaya kaç albüm çıkardı?
  2. Ahmet Kaya ilk şarkısı hangisi?
  3. Ahmet Kaya Kürt mi?
  4. Ahmet Kaya ilk albümü ne zaman çıktı?
  5. Ahmet Kaya'nın çocukları var mıdır?

Ahmet Kaya kaç albüm çıkardı?

Yaşadığı ve müzik yaptığı yıllarda müziğinden çok hayatı ve kişiliği konuşuldu. Hakkındaki linç kampanyaları ölümünden sonra bile sürdü. 80'li ve 90'lı yıllarda aktif olarak müzik yaptı ve 26 albümü bulunuyor. Türkiye'de en fazla satılan albümlerden biri de Ahmet Kaya'nın Şarkılarım Dağlara isimli albümü.

Ahmet Kaya ilk şarkısı hangisi?

İlk albümü "Ağlama Bebeğim"dir. İkinci albümü "Acılara Tutunmak"tır. İkinci albümü yayınlandıktan sonra 1985 yılında Gülten Hayaloğlu ile evlenir. Gülten Hayaloğlu hapishanede idam cezasına mahkum olan Nevzat Çelik'in "Şafak Türküsü" şiirini Ahmet Kaya'ya iletir.

Ahmet Kaya Kürt mi?

Ahmet Kaya, 'de Malatya'da, Adıyaman'dan Malatya'ya iş için göç etmiş Kürt kökenli bir baba ile Erzurumlu bir Türk annenin beşinci çocuğu olarak dünyaya geldi. Babası Sümerbank fabrikasında mensucat işçisidir. ... Mensucat fabrikasından emekli olan babası, daha iyi bir yaşam için İstanbul'a göç eder.

Ahmet Kaya ilk albümü ne zaman çıktı?

Nisan 1985 Ağlama Bebeğim/Çıkış tarihi

Ahmet Kaya'nın çocukları var mıdır?

Müzikle altı yaşında babasının hediye ettiği bağlama ile tanıştı. Ahmet Kaya'nın yaşamı kadar ölümü de olay yarattı. ... Ahmet Kaya ünlü şair ve söz yazarı Yusuf Hayaloğlu'nun kızkardeşi Gülten Kaya ile evlendi. Ahmet Kaya ile eşi Gülten Kaya'nın uzun soluklu evliliklerinden 2 çocukları oldu.