Soru 11 Vantilatör kayışının koptuğu ilk önce hangi göstergeden anlaşılır?

İçindekiler:

  1. Soru 11 Vantilatör kayışının koptuğu ilk önce hangi göstergeden anlaşılır?
  2. Şarj sisteminin görevi nedir?
  3. Soru 10 aracın hararet göstergesi çalışmıyorsa aşağıdakilerden hangisi meydana gelmiş olabilir?
  4. Vantilatör kayışı neye hareket verir?
  5. Şarj dinamosu bozulursa ne olur?
  6. Şarj dinamosunun arızalı olduğu nasıl anlaşılır?
  7. Hararet göstergesi çalışmıyorsa sebebi nedir?
  8. Soru 29 Aşağıdakilerden hangisi motor soğutma suyu sıcaklığını çalışma sıcaklığında sabit tutar?
  9. V kayışı ile triger kayışı Aynı mi?
  10. Vantilatör kayışı nedir?
  11. Şarj dinamosu şarj etmediği nasıl anlaşılır?
  12. Şarj dinamosu Bilyası bozulursa ne olur?

Soru 11 Vantilatör kayışının koptuğu ilk önce hangi göstergeden anlaşılır?

Vantilatör kayışının koptuğu ilk önce hangi göstergeden anlaşılır? Vantilatör kayışı koptuğunda ilk önce şarj göstergesinden anlaşılır.

Şarj sisteminin görevi nedir?

Şarj sistemi, otomobilin motoru çalışırken alıcıları beslemek ve aküyü tekrar şarj etmek için tasarlanmıştır.

Soru 10 aracın hararet göstergesi çalışmıyorsa aşağıdakilerden hangisi meydana gelmiş olabilir?

Aracın hararet göstergesi çalışmıyorsa aşağıdakilerden hangisi meydana gelmiş olabilir? Su pompası arızalıdır.

Vantilatör kayışı neye hareket verir?

Motor gücünü su pompası, şarj dinamosu ve vantilatöre ileten parçadır. V kayışı, Eksantrik milinden aldığı gücü çeşitli dişliler yardımıyla vantilatör, şarj dinamosu, su pompası gibi parçaların üzerindeki çarkları çevirmesiyle iletmektedir.

Şarj dinamosu bozulursa ne olur?

Şarj dinamosu tamamen bozulduğunda akü lambası tam kırmızı şekilde yanar. Dinamo kayışından sesler gelmeye başlar. Rulmanda oluşan arızalardan dolayı kokular gelmeye başlayabilir. Motor rolanti de çalışırken çok enerji tüketen klima , kalorifer , farlar veya radyatör fanı çalıştığında rolanti düşmesi görülür.

Şarj dinamosunun arızalı olduğu nasıl anlaşılır?

Şarj dinamosu tamamen bozulduğunda akü lambası tam kırmızı şekilde yanar. Dinamo kayışından sesler gelmeye başlar. Rulmanda oluşan arızalardan dolayı kokular gelmeye başlayabilir. Motor rolanti de çalışırken çok enerji tüketen klima , kalorifer , farlar veya radyatör fanı çalıştığında rolanti düşmesi görülür.

Hararet göstergesi çalışmıyorsa sebebi nedir?

Eğer gösterge tablosunda bir arıza yok ise kahramanımız hararet sensörüdür. Bu sensör genelde araçların termostatı üstünde yer alır. ... Hararet sensörü arızası aracınıza hararet yaptırmaz, termostat ve fan bu sensöre bağlı değildir. Bu sadece takometredeki sıcaklık değerini okumanız için çalışır.

Soru 29 Aşağıdakilerden hangisi motor soğutma suyu sıcaklığını çalışma sıcaklığında sabit tutar?

4.Termostat silindir kapağı su çıkışındadır. Motorun sıcaklığını çalışma sıcaklığında sabit tutar.Termostatı sökülmüş motor, gereğinden soğuk çalışır, aşınmalar artar ve verim düşer.

V kayışı ile triger kayışı Aynı mi?

triger kayışı ile karıştırılmaması gerekir. triger kayışı bir kapak mekanizmasıyla kapalı ve dışardan görülmezken, v-kayışı genelde otomobil çalışırken dışardan görülebilen olan o meşhur kayıştır. ... triger seti değiştirme periyotlarında işbu kayış ve ilgili gergi rulmanlarının * da değiştirilmesi tavsiye olunur.

Vantilatör kayışı nedir?

V kayışı, motorlu araçlarda krank milinden aldığı gücün, vantilatör, şarj dinamosu ve su pompasına ulaştırılmasını sağlayan lastik aksamdır. Alternatör kayışı olarak da adlandırılan bu aksam, araçların klima ve ısıtma sistemlerinin çalışmasında büyük önem arz eder.

Şarj dinamosu şarj etmediği nasıl anlaşılır?

Genellikle şarj sisteminin sorunlu olduğunu gösteren ilk işaret, araç sürerken gösterge panelinde yanan "akü", "ALT" veya "ŞARJ" uyarı ışığıdır. Bu ışığın yanması, alternatörün aküyü şarj etmeyi bıraktığı ve aracınızın akü gücüyle çalıştığı anlamına gelir.

Şarj dinamosu Bilyası bozulursa ne olur?

Şarj dinamosu arızası, yeterli elektrik üretememesine, akünün zayıflamasına veya tamamen boşalmasına sebep olur. ... Bu duruma çözüm bulunmazsa şarj dinamosunun içindeki rulmanların dağılması sonucunda şarj dinamosu kilitlenebilir. Şarj dinamosunun kilitlenmesi sonucunda v kayışı dönmemeye başlayacaktır.