Hak iş sendikası kime bağlı?

İçindekiler:

  1. Hak iş sendikası kime bağlı?
  2. Hak iş Sendikası kaç üyesi var?
  3. Hak iş ne yapar?
  4. Hak iş nerede?
  5. Disk hangi sendikaya bağlı?
  6. Sağlık iş Sendikası kaç üyesi var?
  7. Eğitim Bir Sen kaç üyesi var?
  8. İşçi sendika aidatı ne kadar?
  9. Işçi sendikaları hangileri?
  10. Işçi sendika aidatı ne kadar?
  11. Genel iş sendikası hangi konfederasyona bağlı?
  12. Petrol iş sendikası hangi konfederasyona bağlı?
  13. Sağlık iş Sendikası kime bağlı?
  14. Anadolu Eğitim Sen kaç üyesi var?
  15. İşçi sendika aidatı ne kadar kesilir 2020?

Hak iş sendikası kime bağlı?

Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu ya da Hak-İş, Türkiye'de işçi sendikası konfederasyonu. Türkiye'nin ikinci büyük işçi konfederasyonudur. 1976'da Ankara'da kuruldu. darbesiyle faaliyeti durduruldu.

Hak iş Sendikası kaç üyesi var?

Türk-İş, 1 milyon 1 ile en fazla üyeye sahip konfederasyon unvanını korurken, Türk-İş'i, 7 üye ile Hak-İş, 1 üye ile DİSK izledi.

Hak iş ne yapar?

HAK-İŞ, kanunun etkin uygulanmasından konseylerinin oluşturulmasında, çalışan kadınlarımız için kreş uygulamasından afet stratejilerine, ray teknolojisinden kent konseylerine, mesleki eğitimden çalışan çocuklara kadar her alanda ülkemizin ve örgütlü olduğu sektörlerin sorunlarına yönelik çözümler üretmiştir.

Hak iş nerede?

İLETİŞİM
AdresTunus Caddesi No: 37 Çankaya - ANKARA
Telefon - Faks+90(312) 417 79 00 Faks: +90(312) 425 05 52
e-Posta[email protected]
wwwhttp://www.hakis.org.tr
Sosyal Medya
2 satır daha

Disk hangi sendikaya bağlı?

DİSK, bağımsız bir sınıf ve kitle örgütüdür. Mevcut başkanı Arzu Çerkezoğlu'dur. Genel merkezi Şişli, İstanbul'da bulunmaktadır. DİSK, Avrupa Sendikalar Konfederasyonu ve Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu üyesidir.

Sağlık iş Sendikası kaç üyesi var?

Bununla bağlantılı olarak Temmuz-2020 döneminde üyesi olan Öz Sağlık-İş'in üye sayısı Ocak-2021 döneminde 1'e yükseldi. Sendikanın üye sayısı bin 621 kişi arttı.

Eğitim Bir Sen kaç üyesi var?

Bu hizmet kolunda Eğitimciler Birliği Sendikasının (Eğitim-Bir-Sen) 4, Türkiye Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikasının (Türk Eğitim-Sen) 2, Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikasının (Eğitim Sen) da üyesi bulunuyor.

İşçi sendika aidatı ne kadar?

Maddi olay tarihinde yürürlükte bulunan mülga 2821 sayılı Sendikalar Kanunu'nun 23 üncü maddesinin ikinci fıkrasına göre “İşçi sendikasına işçinin ödeyeceği aylık üyelik aidatı tutarı, bir günlük çıplak ücretini geçemez”. Sendika tüzüğüne göre de üyelik aidatı bir aylık çıplak ücretin 1/30'u oranındadır.

Işçi sendikaları hangileri?

DİSK / Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na bağlı sendikalar:
  • BANK-SEN, Türkiye Devrimci Banka ve Sigorta İşçileri Sendikası ...
  • HİZMET-İŞ SENDİKASI. ...
  • EĞİTİM-SEN, Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası ...
  • Bayındır Memur-Sen, Bayındır, İnşaat ve Köy Hizmetleri Çalışanları Sendikası
Daha fazla öğe...

Işçi sendika aidatı ne kadar?

Maddi olay tarihinde yürürlükte bulunan mülga 2821 sayılı Sendikalar Kanunu'nun 23 üncü maddesinin ikinci fıkrasına göre “İşçi sendikasına işçinin ödeyeceği aylık üyelik aidatı tutarı, bir günlük çıplak ücretini geçemez”. Sendika tüzüğüne göre de üyelik aidatı bir aylık çıplak ücretin 1/30'u oranındadır.

Genel iş sendikası hangi konfederasyona bağlı?

Türkiye Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (ya da kısaca GENEL-İŞ), 1962'de kurulmuş, şu anda Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (DİSK) bağlı olarak genel işler kolunda faaliyet göstermek üzere örgütlenen sendikadır. Merkezi Ankara'dadır.

Petrol iş sendikası hangi konfederasyona bağlı?

Petrol-İş Türkiye'de ilk kez olarak uluslararası bir sendikaya IFPW (International Federation of Petroleum Workers) Uluslararası Petrol İşçileri Federasyonuna üye olan sendikadır.

Sağlık iş Sendikası kime bağlı?

Türk-İş'e bağlı Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Toy ve beraberindeki heyet, Genel Başkanımız Önder Kahveci'yi Konfederasyon genel merkezinde hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Anadolu Eğitim Sen kaç üyesi var?

Türk Sağlık Sen'in üye sayısı 1.809 artmıştır. Üçüncü büyük sendika olan SES'in üye sayısı 598 azalmıştır. Bu hizmet kolunda Genel Sağlık İş 2.788, Demokratik Sağlık sen 1.233, Anadolu Sağlık sen 1.457 üye sayısıyla dikkat çekmektedir.

İşçi sendika aidatı ne kadar kesilir 2020?

DönemAidat Miktarı*
En az (%0,4)En çok (1/30)
2019 yılının ikinci 6 ayında15,03 TL125,26 TL
2020 yılının ilk 6 ayında15,63 TL130,28 TL
2020 yılının ikinci 6 ayında16,26 TL135,49 TL