Bel kayması için neler yapılabilir?

İçindekiler:

  1. Bel kayması için neler yapılabilir?
  2. Bel kayması ciddi mi?
  3. Bel kaymasında korse takılır mı?
  4. Bel kayması tedavi olmazsa ne olur?

Bel kayması için neler yapılabilir?

Bel kaymasının tedavisinde kayma hafif derecede ise istirahat, ağrı kesici ve antiinflamatuar ilaçlar, geçici korse kullanımı ve fizik tedavi yöntemlerinden biri veya birkaçı önerilebilir. Bel ağrısı ile birlikte sinir sıkışması da mevcut ise epidural veya foraminal enjeksiyonlar tedaviye eklenebilmektedir.

Bel kayması ciddi mi?

Hareket Güçlüğü Bel kayması ciddi bir sağlık sorunudur. Hastalık derecesi arttıkça ağrılar da bir o kadar artar. Kemiklerin sinirlerde oluşturduğu baskının bir sonucu olarak ortaya çıkan şiddetli ağrı ve hareket güçlüğü, hastanın yaşam kalitesini ciddi ölçüde düşürür.

Bel kaymasında korse takılır mı?

Bel kayması: Korse kullanmanın en sık olarak önerildiği sorunlardan biri bel kayması veya tıbbi ifadesi ile istmik spondilolistezistir. Korse kullanmak bel kaymasının ilerlemesini önleyebilir, kişinin yürüme mesafesini arttırır ve ağrıyı azaltır.

Bel kayması tedavi olmazsa ne olur?

Bel Kayması Tedavi Edilmezse Ne Olur? Bel kemiği kayması tedavisi, tanı konulduktan hemen sonra başlamalıdır. Eğer tedavi aşaması gecikirse hastalarda şiddetli bel ağrısının yanı sıra belden aşağısında hissizlik, eklem ağrısı, kamburluk, idrarı tutamama ve cinsel isteksizlik gibi sorunlar yaşanabilir.