Psikolojinin tanımı nedir?

İçindekiler:

  1. Psikolojinin tanımı nedir?
  2. Psikolojiyi benzersiz kılan nedir?
  3. Psikoloji nasıl ortaya çıkmıştır?
  4. Bilişsel psikoloji nin ilgi alanları nelerdir?

Psikolojinin tanımı nedir?

Psikoloji insan davranışlarının ve zihinsel süreçlerinin sistematik ve bilimsel olarak incelenmesidir. ... Psikoloji üzerine olan araştırmalarda karşımıza çıkan ilk tanım 'insan zihnini inceleyen bilim'dir.

Psikolojiyi benzersiz kılan nedir?

Psikolojinin temel varsayımlarından biri her insanın benzersiz (unique) olduğudur. ... Dolayısıyla psikologlar, bir insanın diğer insanlarla neden/nasıl benzer ve neden/nasıl farklı olduğunu açıklamaya çalışırlar.

Psikoloji nasıl ortaya çıkmıştır?

Tarihi çağlardan beri gelişim gösteren psikoloji, felsefe ve biyolojinin birleşip gelişmesinden ortaya çıkmıştır. ... Wilhelm Wundt, 1879 yılında Almanya Leipzig'de deneysel psikoloji çalışmaları yapmak üzere kurduğu bir laboratuvar ile psikolojinin ayrı ve bağımsız bir bilim olarak ortaya çıkmasını sağlamıştır.

Bilişsel psikoloji nin ilgi alanları nelerdir?

Bilişsel psikoloji, düşünme, hissetme, öğrenme, anımsama, karar verme, dil, problem çözme ve yargılama gibi zihinsel süreçlerin en geniş anlamda incelenmesidir. Yani bilişsel psikologlar insanların bilgiyi anlama, saklama ve bilincine geri getirmeleriyle ilgilenirler.