Bambu toprakta mi suda mi?

İçindekiler:

  1. Bambu toprakta mi suda mi?
  2. Şans Bambusu toprak mı su mu?
  3. Bambu kaç günde bir sulanır?
  4. Şans Bambusu nerede durmalı?
  5. Bambu Sulanir mi?

Bambu toprakta mi suda mi?

Zarif görünümüyle dikkat çeken bambu hem evlerde hem de ofislerde sıklıkla tercih edilen bir bitkidir. Yıl boyu yeşil kalan bambu az miktarda su içinde yetiştirilir ve bakımı zor değildir. Topraklı saksıda da büyüyebilir ancak kıvrımlı yapısını ve yaprak şeklini kaybeder.

Şans Bambusu toprak mı su mu?

Sadece suda yetiştiği zannedilen şans bambusu aslında toprak bitkisidir. Burada hem suda hem toprakta yetiştirmenin püf noktalarını öğrenebilirsiniz. Şans bambusu bitkisinin gerçek bambu ile bir ilgisi yoktur. Esasen Dracaena cinsinin türlerindendir.

Bambu kaç günde bir sulanır?

Suda yetiştiriliyorsa 10 santim kadar su koymak, suyunu haftada bir yenilemek gerekir. Birkaç damla bitki besini kullanılması bambu çiçeğinin sağlıklı bir şekilde gelişimine devam etmesini sağlayacaktır. Bambu çiçeği toprakta dikili ise her zaman nemli olacak kadar sulanması önemlidir.

Şans Bambusu nerede durmalı?

Işık: Şans bambusu ışığı çok sever. Ancak doğrudan ve şiddetli güneş ışığına maruz kalması ona zarar verebilir. Bu nedenle onu doğrudan bir pencere önüne koymak yerine güneş alan bir odada, uygun bir masa ya da sehpanın üzerine yerleştirmeniz gerekiyor.

Bambu Sulanir mi?

Bambu bitkisi rüzgar alan yerlerden uzak tutulmalıdır. Bahçede yağmurda bırakılmamalıdır. Çok fazla su bitkinin çabuk çürümesine neden olur. Düzenli olarak haftada bir defa suyu değiştirildiği ve yaprakları temizlendiği zaman bambu bitkisinden de daha iyi verim alınır.