Yurt dışından engelli araç nasıl getirilir?

İçindekiler:

  1. Yurt dışından engelli araç nasıl getirilir?
  2. Engelliler yurtdışından araç getirebilir mi?
  3. Engelli ÖTV indirimi kaç paraya kadar?
  4. Engelli yolcu adina alinan araçlarda engelli kişi olmadan yolculuk yapilabilir mi?
  5. Engelli aracı bağlanabilir mi?
  6. Engelliler arazi aracı alabilir mi?
  7. Engelli raporu ile pikap alınır mı?
  8. Engelli aracı başka şehirde kullanılabilir mı?
  9. Engelli Aracı yüzde kaç raporla alınır?

Yurt dışından engelli araç nasıl getirilir?

muafiyet kapsamında ithal edilmektedir. Araçta bulunan özel tertibatın kişinin engeline göre yurt dışında yaptırılmış olması gerekir. Diğer bir ifadeyle, aracın engelli aracı olarak ithali amacıyla Türkiye Gümrük Bölgesine girmesinden önce araçtaki özel tertibatın yapılmış olması gerekir.

Engelliler yurtdışından araç getirebilir mi?

Yurtdışından kimler ÖTV'siz araç ithal edebilir? Yurtdışından ÖTV'siz araç ithalini 2 grup engelliler ithal edebilir. Ortapedik engeli dolayısıyla hareket kabiliyetini tamamen yitirmiş olan % 90 üzeri engeli kişiler, ortopedik engelli dolayısıyla hareket kabiliyetini kısmen yitirmiş olan % 90 altı engelli olan kişiler.

Engelli ÖTV indirimi kaç paraya kadar?

Tebliğe göre 2021 yılında engelliler, 330.800 TL'ye kadar olan araçları ÖTV muafiyeti ile satın alabilir.

Engelli yolcu adina alinan araçlarda engelli kişi olmadan yolculuk yapilabilir mi?

Hayır, üzerine engelli aracı alınan kişinin sürücü belgesi olmak zorunda değildir. Kanunlarca belirlenmiş kişiler aracı kullanabilirler.

Engelli aracı bağlanabilir mi?

Engelliler adına alınan aracı kimlerin kullanıp kullanmayacağı "kara yolları trafik yönetmeliğinde" belirlenmiştir. Buna göre; Engelliler adına alınan araçları araçta yapılan donanım değişikliğine göre şu kişiler kullanabilir. % 90 ve üzeri raporu olan kişi adına yurt içinden alınan aracı herkes kullanabilir.

Engelliler arazi aracı alabilir mi?

%40 Engelli̇ Raporuyla Araç Alımı ÖTV de dahil olmak üzere tüm vergiler dahil bedeli 303.200 TL olan; binek otomobil, panelvan, pick-up, arazi taşıtı, jeep, Station Wagon olması farketmeksizin tüm araçlar bu uygulama kapsamında araç alabilir.

Engelli raporu ile pikap alınır mı?

Engelli araç ÖTV indirimi pick-up, binek otomobil, panelvan, arazi taşıtı, ATV, steyşın vagon, van, kamyonet ve motosiklet gibi araçlarda geçerlidir. Bunun yanında bireyin %90 engellilik durumunda birey 18 yaş altında ise anne ve babasına vereceği muvafakatname ile araç alabilir.

Engelli aracı başka şehirde kullanılabilir mı?

Engellilik oranı yüzde 90 ve üzeri olup ta (araçta özel donanım olsun olmasın) ötv indirimli araç alan kişilerin adlarına alınan otomobilleri de kendileri, eşleri ve üçüncü dereceye kadar yakın akrabaları kullanabilir. Yurt dışına ve şehir dışına çıkmalarında bir kısıtlılık bulunmamaktadır.

Engelli Aracı yüzde kaç raporla alınır?

YÜZDE 40 ÜSTÜ ENGEL DURUMUNA GÖRE Yüzde 80 engelli raporu ile araba almak isteyen bir kişi engelli raporu ile ÖTV indiriminden yararlanabilir. Araç satın alırken raporu göstermeleri yeterlidir. Raporda özel engelli aracını kullanmaya engel bir durumun olmadığını belirten bir yazı olmalıdır.