Siyah gözlere nasıl makyaj yapmalı?

İçindekiler:

  1. Siyah gözlere nasıl makyaj yapmalı?
  2. Göz altına far nasıl sürülür?
  3. Siyah göze hangi renk göz kalemi?
  4. Kırmızı ruja hangi far gider?
  5. Kırmızı elbisenin üstüne hangi renk ruj?
  6. Kahverengi göze hangi renk göz kalemi sürülür?
  7. Mavi göze hangi renk göz kalemi gider?
  8. Yeşil göz rengine hangi renk far gider?

Siyah gözlere nasıl makyaj yapmalı?

Siyah gözün en güzel özelliği tüm far renklerinin yakışmasıdır. Özellikle sedefli açık tonlar siyah gözlü kişilerin en çok tercih etmesi gereken renklerden olmalıdır. Kirpik diplerinden göz içine doğru uygulayacağınız simsiyah bir göz kalemi ile göz renginiz hem olduğundan daha açık hem de daha iddialı görünecektir.

Göz altına far nasıl sürülür?

Öncelikle küçük fırçayla kirpik çizgisine siyah far sürmelisin. Bu sayede gözler biraz daha yukarı doğru kalkarken sivri kenar daha bir ön plana çıkacak. Sonraki adımda göz altına siyah far uygulamalısın. Alt kirpik çizgisinde ince bir çizgi çekerek dumanlı ve etkileyici gözler ortaya çıkarabilirsin.

Siyah göze hangi renk göz kalemi?

Siyah göz kalemi, özellikle siyah saçlı, esmer bayanlar için ideal. Kumral ve açık tenliler ise daha az belirgin olmasını isterlerse, siyahtan farklı olarak kahverengi ya da gri tonlarını kullanabilirler.

Kırmızı ruja hangi far gider?

Günlük makyajında kırmızı ruj sürdüğünde, göz makyajında ışıltılı, metalik ve doğal tonlara yer verebilirsin. Böylece gözlerini boş bırakmamış ve ışıltı katmış olacaksın. Dikkat yine kırmızı dudaklarında olacak ama aynı zamanda göz makyajın da özenli görünecek. Bunun için bronz renkli krem bir far tercih edebilirsin.

Kırmızı elbisenin üstüne hangi renk ruj?

Kırmızı elbise giyildiğinde yapılacak makyaj mümkün olduğunca sade olmalıdır. Mor, yeşil ya da mavi tonlarında çok renkli göz farlarından mutlaka kaçınılmalı, gri ya da kahverengi tonlar tercih edilmelidir. Dudaklara ise nude veya elbiseyle aynı tonda bir ruj sürülebilir.

Kahverengi göze hangi renk göz kalemi sürülür?

Uygun Göz Kalemi Renkleri Kahverengi gözlüler mutlaka ya siyah renkte ya da koyu kahvrengi renkte göz kalemi kullanmalıdır. Tabii ki eğer küçük gözlerinizi büyük göstermek ya da bunun gibi başka renkte göz kalemlerine ihtiyacınız olduğu durumlarda bakır, lacivert ve gümüş rengini de deneyebilirsiniz.

Mavi göze hangi renk göz kalemi gider?

Mavi gözlüler için en uygun göz kalemi ve eyeliner rengi siyah. Siyah göz kalemini göz içine çekmek yerine üst kirpik dibine uygulamak günlük kullanım için en uygun olanı. Yeşil ya da mavi eyeliner makyajı mavi gözlülerin aleyhine çevireceğinden ise hem günlük hem de gece makyajında yasaklılar listende olmalı.

Yeşil göz rengine hangi renk far gider?

Yeşil göze yeşil makyaj yapmak istediğinde gözünün tonunda far kullanmamalısın. Gözünün tonundan açık ya da koyu yeşiller, grinin yeşil tonları, metalik gri, gümüş tonlarına yönelebilirsin. Kahve ve toprak tonları da yeşil göze iyi giden farlardır.