Orkide çiçeğinin toprağı nasıl olacak?

İçindekiler:

  1. Orkide çiçeğinin toprağı nasıl olacak?
  2. Orkideye normal toprak olur mu?
  3. Orkide toprağı Nelerden Oluşur?
  4. Sağlıklı Orkide toprağı nasıl olmalı?
  5. Orkide saksısına toprak konur mu?
  6. Orkide bakımı evde nasıl olur?
  7. Orkide toprağı yıkanır mı?
  8. Orkide toprağı hangi ağaçtan elde edilir?
  9. Orkidenin toprağı hangi ayda değişir?
  10. Orkide toprağı Böceklenmesi nasıl geçer?

Orkide çiçeğinin toprağı nasıl olacak?

Orkide çiçeğinin toprağına; odun kömürü kırıntıları, sphagnum yosunu, perlit, pomza, eğrelti otu, ağaç kabuğu gibi malzemeler kullanılır. Bunların yanı sıra Hindistan cevizi lifleri, ezilmiş şişe mantarı, köpük de yer alır. Bu toprağı hazırlatabileceğiniz gibi, kendiniz de evinizde hazırlayabilirsiniz.

Orkideye normal toprak olur mu?

Orkide toprağı genellikle normal saksı toprağı tarzında olmamaktadır. Hava ve su geçirgenliği fazla olan bazı maddelerin karışımları veya tek tek kullanılmaları ile hazırlanırlar. Bu nedenle; orkide normal toprağa dikilir mi? sorusuna kısaca "Hayır" cevabını veriyoruz.

Orkide toprağı Nelerden Oluşur?

Orkide Toprağında Kullanılan Malzemeler Nelerdir? Genel olarak saksı harcında odun kömürü kırıntıları, sphagnum yosunu, eğrelti otu, perlit, pomza, ağaç kabukları, strafor köpükler gibi birçok malzeme kullanılır.

Sağlıklı Orkide toprağı nasıl olmalı?

Orkidenin Toprağı Nasıl Olmalıdır?
  • 1 ölçek perlit (3-6 mm arası)
  • 4 ölçek köknar ağacı kabuğu ya da hindistan cevizi kabuğu parçacıkları ve sekoya (parçaların boyutları 6 mm kadar olmalı)
  • 1 ölçek meşe mangal odunu kömürü

Orkide saksısına toprak konur mu?

Orkideler, aralarında fazlasıyla hava boşluğu bulunan iyi drene edilmiş bir saksı gerektirir. Yeterince iyi drene edilmediği için köklerinin çürümesine ve sonrasında ölmesine sebep olacağı için normal bahçe toprağı veya saksı toprağı orkideler için uygun değildir.

Orkide bakımı evde nasıl olur?

Orkideyi koyacağınız yerin aydınlık olması ancak direkt ışık almıyor olması gerekmektedir. Pencere önü değil ama daha yan kenarlarına doğru koyabilirsiniz. Orkide, bol suya ihtiyaç duyar ancak sulamalar arasında biraz kurumaya bırakılmalıdır. Genel olarak 4 – 7 günde bir sulamak gerekse de bu kesin bir kural değildir.

Orkide toprağı yıkanır mı?

Ağaç kabuklarına göre daha geç bozulan ve hava geçirgenlikleri yüksek olan bir orkide toprağı malzemesidir. Kullanılmadan önce iyice yıkanmalı ve içeriğindeki tuzdan kurtulunmalıdır.

Orkide toprağı hangi ağaçtan elde edilir?

Besin ağaç yarıklarına biriken organik çürüntüler, çam kabuğu malç köklerin emdiği yağmur suyundan ve kuşların gübrelerinden elde edilir.

Orkidenin toprağı hangi ayda değişir?

Bir orkidenin ideal saksı ve toprak değişimi çiçek açtıktan sonraki zamandır. Çiçeklerin açması ve yeni büyümeye başlamasının ardından toprak değişimi yapılabilir. Fakat bu durum her gerçekleştiği zaman yapılmamalıdır. Genellikle 18 ay ile 24 ay arasında toprak değişimi yapılabilir.

Orkide toprağı Böceklenmesi nasıl geçer?

Aspirinli su ile bitkinizin toprağında bulunan böceklerden kurtulabilirsiniz. Birkaç adet aspirin ile bir miktar suyu karıştırıp aspirinin iyice erimesini sağlayın. Ardından çiçeklerinizin toprağına biraz dökün. Hem bitkinizi besleyecek hem de bitkinizide yaşayan yaprak biti ve böcekleri uzaklaştıracaktır.