Boyun fıtığı ağrısı nasıl olur?

İçindekiler:

  1. Boyun fıtığı ağrısı nasıl olur?
  2. Boyun fıtığı ağrısı geçer mi?
  3. Boyun fıtığında ne yapmalı?
  4. Boyun fıtığı başa ağrı yapar mı?

Boyun fıtığı ağrısı nasıl olur?

Fıtığa bağlı gelişen ağrılar; sırta, kürek kemiğine, omuza, başın arka tarafına ve parmak ucuna kadar inen ağrılar şeklinde görülür. Ağrı dışında, ileri derece fıtıklarda, sıkışan sinirin fonksiyonuna bağlı olarak kolların ve parmakların belli bölgelerinde uyuşukluk, karıncalanma, güç kaybı ortaya çıkabilir.

Boyun fıtığı ağrısı geçer mi?

Ağrı, fıtıklaşmış diskin basıncının neden olduğu spinal sinir iltihabı ve şişmesinin bir sonucudur. Zamanla, fıtık küçülme eğilimindedir ve kısmi veya tam ağrı rahatlaması yaşayabilirsiniz. Çoğu durumda, boyun ve / veya kol ağrısı giderilecekse, bunu yaklaşık 6 hafta içinde yapar.

Boyun fıtığında ne yapmalı?

Boyun fıtığı tedavisi eğer hastalık hafif şiddette ise istirahat, stresten uzak bir yaşam, ağrı kesici ilaçlar ve fizik tedavi ile yapılır. Ancak boyun ve kol ağrıları ilaç ve fizik tedaviye rağmen geçmiyorsa, hastaların kollarında uyuşukluk, kuvvet azlığı varsa hasta ameliyatla tedavi edilmesi gerekebilir.

Boyun fıtığı başa ağrı yapar mı?

Boyun fıtığı baş ağrısı yapar mı?” sorusuna maalesef “evet” yanıtını verebiliriz. Boyun fıtığı olan hastalar çoğunlukla ense kökünden başlayan, şakaklara ve göz çevresine dek yayılabilen baş ağrıları çekebilirler.