Bir kedinin hamile olduğu nasıl anlaşılır?

İçindekiler:

  1. Bir kedinin hamile olduğu nasıl anlaşılır?
  2. Kedilerin çiftleşme dönemi ne zaman?
  3. Kediler en fazla kaç tane doğurur?
  4. Doğum sancısı çeken kediye ne yapmalı?
  5. Kedinin doğum yapacağını nereden anlarız?

Bir kedinin hamile olduğu nasıl anlaşılır?

Kedilerin hamile olduğunu anlamak için en önemli durumlardan biri karnının şişmesidir. Özellikle 5 haftadan sonra kedinin karnı belirgin bir oranda şişmeye başlar. Üstelik bu durum doğum yapıncaya kadar devam eder ve daha fazla şişer. Ayrıca davranışlarında belirgin oranda değişiklikler yaşanmıştır.

Kedilerin çiftleşme dönemi ne zaman?

Genellikle kediler ilkbahar ve sonbahar mevsiminde kızgınlık dönemine girerler. Bu kızgınlık dönemi birkaç gün ile birkaç hafta arasında değişen bir zaman diliminde geçer. Bir kedi normal olarak yaklaşık 6 aylık olduğunda ilk kızgınlık dönemine girer. Ancak bazı kedilerde bu durum daha 4 aylıkken bile gerçekleşebilir.

Kediler en fazla kaç tane doğurur?

Yani kedilerin hamilelik süresi ortalama olarak 2 ay sürüyor diyebiliriz. Bir kedi yılda 3 kez doğum yapabilmektedir ve her doğumda 2 ile 5 arasında yavru doğururlar.

Doğum sancısı çeken kediye ne yapmalı?

Yavru kediler doğduğunda, derhal annelerine doğru sürünmeli ve onu emmeye başlamalıdır; bunu yapmayanlar için yavru sütünü yanınızda bulundurun. Anne kedi, emzirmenin ardından yavruları yalamazsa, sindirime ve dışkılamaya yardımcı olmak için nemli bir kompres ile masaj yapmanız gerekir.

Kedinin doğum yapacağını nereden anlarız?

Suyunun geldiğini genital bölgesindeki hafif ıslaklık ya da bulanık akıntıdan anlayabilirsiniz. Su gelmesinden sonra sancıları başlayacak ve kedi devamlı karın ve kasık bölgelerini yalayacaktır. Artık doğum için birkaç saatiniz kalmıştır.