Kalp damarlarının tıkalı olup olmadığı nasıl anlaşılır?

İçindekiler:

  1. Kalp damarlarının tıkalı olup olmadığı nasıl anlaşılır?
  2. Kalp damar tıkanıklığı nasıl görüntülenir?
  3. Kalbe giden damarlar nasıl açılır?
  4. Eforda damar tıkanıklığı nasıl anlaşılır?

Kalp damarlarının tıkalı olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Kalp damar tıkanıklığında, kişide göğüs ağrısı, göğüste sıkışma ve baskı hissiyatı gibi semptomlar ortaya çıkmaktadır. Her zaman göğüs bölgesinde değil, sol kolda uyuşma olarak da belirtiler görülebilir. Bazen de, kalbin alt kısmındaki damar tıkandığı zaman, mide ağrısı biçiminde de şikayet meydana gelmektedir.

Kalp damar tıkanıklığı nasıl görüntülenir?

Koroner anjiyografi ile kalbin yapısının, kalp odacıkları ve büyük damarlardaki basınç değerlerinin, kalp kapakçıklarındaki darlık ve yetersizliklerinin ve özellikle kalp damarlarında daralma veya tıkanıklık olup olmadığının kesin olarak gözlenebilmesini mümkün kılar.

Kalbe giden damarlar nasıl açılır?

Kalp damarı tıkanıklığı iki yöntemle açılır. Birinci yöntem pıhtı eritici ilaçların damar yoluyla verilmesi. Başarı şansı düşük olduğu için, acil anjiyo laboratuvarı ve ekibinin olmadığı durumlarda yapılır. İkinci ve etkin yöntem ise tıkanan damarın acil kalp anjiyosuyla belirlenip anjiyoplasti ve stentle açılması.

Eforda damar tıkanıklığı nasıl anlaşılır?

Kalp Damar Tıkanıklığının Belirtileri Ağrı her zaman göğüste olmayabilir. Bazen sol kola, sırta veya mideye yansıyabilir; sol kolda uyuşma görülebilir. Bu ağrıların ortak noktası hareket halindeyken (efor sarfederken) meydana gelmesi, dinlenirken geçmesidir.