Sünnet sonrası şişlik nasıl iner?

İçindekiler:

  1. Sünnet sonrası şişlik nasıl iner?
  2. Sünnet sonrasi odem nasil tedavi edilir?
  3. Sünnetten sonra ne yapmalı?
  4. Sünnet olan pipi neden şişer?
  5. Sünnet olan çocuğun ağrısına ne iyi gelir?
  6. Sünnet yeri nasıl pansuman yapılır?

Sünnet sonrası şişlik nasıl iner?

Sünnet sonrasında oluşan ödeme bağlı olarak peniste şişlik görülebilen durumlardandır. Bu durum da bir hafta içerisinde kendiliğinden kaybolur. Ödem nedeniyle penis gerginleşeceğinden çocuk ağrı hissedebilir. Ilık suya oturma banyosu şişliğin azalmasına yardımcı olur.

Sünnet sonrasi odem nasil tedavi edilir?

Sünnet Sonrası En Sık Oluşan Ödem Sorunu Ödem az olması veya hiç olmaması için özellikle operasyondan sonra ki 2 gün yara bakımına özen gösterilmeli, çocuğun fazla hareket etmemesi sağlanmalıdır. Ödem sonrasında peniste ağrı olabilmektedir. Ağrıyı ve şişliği azaltmak için ılık suya oturtmak iyi gelecektir.

Sünnetten sonra ne yapmalı?

Hızlı iyileşme için çocuğa günlük ya da gün aşırı duş yaptırılıp, pipinin iyileşmesini kolaylaştırıcı kremler uygulanması tavsiye edilmektedir. İşlem sonrası ilk bir hafta boyunca ani ve sert hareketlerden kaçınılmalıdır. Yara kabuğu geçtikten sonra yaklaşık 10 gün sonra denize girilmesinde sakınca yoktur.

Sünnet olan pipi neden şişer?

Sünnet sırasında uygulanan lokal anesteziden dolayı çocuğun pipisinin etrafında şişme görülebilir. Bu şişlik zamanla kendiliğinden dağılacaktır. Sünnet esnasında uygulanan lokal anestezinin etkisi yaklaşık 2-3 saat sonra geçmeye başlayınca ağrı başlar.

Sünnet olan çocuğun ağrısına ne iyi gelir?

Sünnetten sonra ilk 1-2 saatte, işlem sırasında uygulanan ilaçlar nedeniyle ağrı hissedilmez. Çocuğun sonraki iki gün boyunca zaman zaman ağrı hissetmesi de doğaldır. Bu süreçte çocuğa düzenli aralıklarla ağrı kesici verilebilir. Bebeklerde ağrı kesici fitil, daha büyük çocuklarda ise şurup ya da tablet kullanılabilir.

Sünnet yeri nasıl pansuman yapılır?

Çözülme esnasında kuru kalan bölgeler tekrar bol ılk suyla ıslatılır. Bu işlemi gerçekleştirirken tedirgin ve endişeli olmayın çünkü tamamen ağrısızdır. Pansuman çözülürken birkaç damla kan gelmesi çok normaldir. Pansuman açıldıktan sonra verilen kremle günden 2-3 defa sürerek açık pansuman yapmak yeterlidir.