Arveles içeriği nedir?

İçindekiler:

  1. Arveles içeriği nedir?
  2. Arveles ilacı ne içindir?
  3. Arveles aç mı tok mu?
  4. Arveles kaç yaşında kullanılır?
  5. Arveles igne neye yarar?
  6. Arveles günde kaç defa içilir?
  7. Parol kaç yaş için uygundur?
  8. Apranax fort kaç yaş kullanabilir?

Arveles içeriği nedir?

Arveles öncelikle kas ve iskelet ağrıları, dismenore, diş ağrıları, postoperatif ağrı gibi hafif ve orta şiddetteki ağrıların semptomatik tedavisinde kullanılır. Formülü: Her bir tablet: 25 mg deksketoprofen (INN)'e eşdeğer 36.9 mg deksketoprofen trometamol ve titanyum dioksit (E 171) içerir.

Arveles ilacı ne içindir?

Arveles, etken maddesi deksketoprofen olan NSAİİ grubu bir ağrı kesicidir. Tablet ve ampul formları vardır. Tablet formu, osteoartrit, romatoid artrit ve ankilozan spondilit gibi kas-iskelet sistemi ağrıları, adet ağrısı, diş ağrısı gibi kısa süreli ağrıların tedavisinde kullanılır.

Arveles aç mı tok mu?

Ağrı kesiciler, mutlaka tok karnına ve bol su ile alınmalı, asla karnına alınmamalıdır. Midede ülser veya gastriti olan hastalar, ağrı kesici almak zorunda ise, tok karnına ve beraberinde mide koruyucu hap veya şurup ile beraber almalıdır.

Arveles kaç yaşında kullanılır?

18 yaşın altındaki çocuklarda Arveles kullanılmaz. İlacı her zaman doktorunuzun önerdiği şekilde kullanın. Doktorunuza danışmadan dozu arttırmayın, azaltmayın ya da ilacı bırakmayın. Enjeksiyon tedavisini akut ağrı tedavisinde tercih edin.

Arveles igne neye yarar?

ARVELES, steroidal olmayan antiinflamatuvar ilaçlar (NSA 'ler) olarak adlandırılan ilaç grubundan bir ağrı kesicidir. Tablet şeklinde ilaç alması mümkün olmayan hastalarda orta ile şiddetli derecedeki ameliyat sonrası ağrı, renal kolik (şiddetli böbrek ağrısı) ve bel ağrısının semptomatik tedavisi için kullanılır.

Arveles günde kaç defa içilir?

Yetişkinler: Önerilen doz genellikle her 4-6 saatte bir 12,5 mg veya her 8 saatte bir 25 mg'dır. Toplam günlük doz 75 mg'ı geçmemelidir.

Parol kaç yaş için uygundur?

6 yaşından küçük çocuklara sadece Parol'un likit (şurup) formu doktorun reçete ettiği dozda verilmelidir. 2 yaşından küçük çocuklara doktor gerekli görmedikçe verilmemelidir.

Apranax fort kaç yaş kullanabilir?

APRANAX PLUS, 14 yaşından küçük çocuklarda kullanılmamalıdır. 14-18 yaş arası çocuklarda günlük kodein maksimum dozu 240 mg'ı geçmemelidir.