Ingilizce kelimeler nasil hecelere ayrilir?

İçindekiler:

  1. Ingilizce kelimeler nasil hecelere ayrilir?
  2. Kelime nasıl ayrılır?
  3. Most of nasıl kullanılır?
  4. Of which nasıl kullanılır?

Ingilizce kelimeler nasil hecelere ayrilir?

Sonu “le” ile Biten Kelimeleri Hecelerine Ayırmak

  1. Eğer “le” kombinasyonunun hemen önünde bir sessiz harf varsa “le” harflerini hemen öndeki sessiz harfle beraber ayırıyoruz. ...
  2. Eğer “le” kombinasyonunun hemen önünde bir sesli harf varsa, kelimemizi hecelere ayırmıyoruz ve hiçbir şey yapmıyoruz.

Kelime nasıl ayrılır?

Türkçede satır sonunda kelimeler bölünebilir fakat heceler bölünemez. Satıra sığmayan kelimeler bölünürken satır sonuna kısa çizgi (-) konur. İlk heceden sonraki heceler ünsüzle başlar. Bitişik yazılan kelimelerde de bu kurala uyulur: ba-şöğ-ret-men, il-ko-kul, Ka-ra-os-ma-noğ-lu vb.

Most of nasıl kullanılır?

En üstünlük yapısı sıfatların ve zarfların en üst ya da en alt olduğu durumlarda kullanılır. Hece sayısına göre “-est” son eki ya da “the mostkullanılır. Tek heceli olanlarda “-est”; çok heceli olanlarda “the mostkullanılır. Uyarı: Superlative yapının başında çoğu zaman “the” kullanılır.

Of which nasıl kullanılır?

ki onların anlamında da çevrilebilirler.”of whom” canlılar için; “of which” cansızlar için kullanılır. bu iki ilgi zamiri bir grup isminde bazılarını tanımlarken kullanılır. I have four sons who are students. (Öğrenci olan dört oğlum var.) Bu cümlede sıfat cümleciği (öğrenci olan) çocukların hepsini niteler.