Inferior ne demek?

İçindekiler:

  1. Inferior ne demek?
  2. Regio Olfactoria nerede bulunur?
  3. OS Ethmoidale nerede bulunur?
  4. Burun kemiği nerede?
  5. Burun kemiği aldırma ne kadar?
  6. Burun kemik mi kıkırdak mı?
  7. Burun kemiği eğriliği nelere yol açar?

Inferior ne demek?

s, i. aşağı; adi, bayağı; mevki veya rütbede aşağı; ikinci derecede, ehemmiyeti az; astr. güneş ve dünya arasında olan; ufkun altında olan; bot. başka organın altında yetişen, alt; matb. harflerin veya satırların altına dizilen; i. aşağı derecede olan kimse veya şey.

Regio Olfactoria nerede bulunur?

Nervus olfactorius (I. kranial sinir) saf sensitif lifler içeren özel duyu taşıyan bir sinirdir. N. olfactorius'un koku hücreleri (bipolar ganglion hücreleri) burun boşluğunda regio olfactoria'da bulunurlar. Bu lifler bulbus olfactorius'a ulaşırlar.

OS Ethmoidale nerede bulunur?

Ethmoidal kemik (Yunanca: ethmos "elek"), burun boşluğunu beyinden ayıran, kafatasında bulunan bir kemiktir. Burunun üst kısmında ve orbitallerin arasında bulunur. Bu kübik kemik süngerimsi yapıda olduğu için hafiftir. Ethmoid kemik göz orbitallerini oluşturan kemiklerden biridir.

Burun kemiği nerede?

Dört köşeli yassı bir kemiktir. Alın kemiğinin hemen altında orta hat üzerinde karşılaşır ve burun çıkıntısını oluşturur. Alt kenarı burnun kıkırdak kısmı ile birleşir (cartilago nasi lateralis). Temporal ve frontalin zygomatic çıkıntıları arasına yerleşmiştir.

Burun kemiği aldırma ne kadar?

Burunda yapılacak ufak revizyonlar 500,00-1.

Burun kemik mi kıkırdak mı?

Burun, kemik, kıkırdak, kas ve bağ dokusundan oluşur. Burunda en alt tabakada kemik ve kıkırdak yapıları bulunur. Kemik yapı 3 kemikten oluşur. Kıkırdak yapı 3 kıkırdaktan oluşur.

Burun kemiği eğriliği nelere yol açar?

Burun kıkırdak kemik eğriliği horlamaya neden olabilir, sürekli ağız solunumuna sebep olup farenjite yol açabilir, eğriliğe bağlı tekrarlayan sinüzit ataklarına ve burun kanamalarına zemin hazırlayabilir. Yüz ve baş ağrılarına, geniz akıntılarına neden olabilir. Akciğerler için gerekli hava mutlaka burundan geçmelidir.