Zengin varlıklı eş mi zıt mı?

İçindekiler:

  1. Zengin varlıklı eş mi zıt mı?
  2. Zengin kelimesinin eş seslisi nedir?
  3. Il kelimesinin eş anlamı nedir?
  4. Vilayet ve il eş anlamlı mı?
  5. Küçük ufak eş anlamlı mıdır?
  6. Yoksul eş sesli midir?
  7. Yoksul fakir eş mi zıt mı?
  8. Güç sözcüğünün eş anlamlısı nedir?

Zengin varlıklı eş mi zıt mı?

Cevap: ✔️Zengin kelimesinin anlamlısı “varlıklıdır.” ✔️Zengin kelimesinin zıt anlamlısı “fakirdir.”

Zengin kelimesinin eş seslisi nedir?

Yazılışları farklı olsa da cümle içerisinde aynı anlamı temsil eden kelimeler eş anlamlı olarak kabul edilmektedir. Zengin kelimesinin eş anlamı ise “varlıklı” şeklinde kullanılmaktadır. Bu iki kelime aşağıdaki örneklerde görülebileceği gibi cümlede birbirleri yerine kullanılabilmektedir.

Il kelimesinin eş anlamı nedir?

Eski dile göre ise, ülke veya yurt anlamı taşımaktadır. İl kelimesinin birçok eş anlamlısı bulunmaktadır, bunlardan bazıları; Valilik, şehir, yurt, el, vatan ve vilayettir. Zıt anlamlısı bulunmamaktadır. Tüm bu kelimeler birbiri yerine rahatlıkla kullanılabilir.

Vilayet ve il eş anlamlı mı?

Vilayet sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler il ve valilik sözcükleridir.

Küçük ufak eş anlamlı mıdır?

İşte, detaylar. Küçük kelimesi nasıl yazılır ve birleşik mi ayrı ? Gibi sorular, öğrenciler tarafından merak edilmektedir. Küçük kelimesinin eş anlamlısı, ufaktır.

Yoksul eş sesli midir?

Yoksul geniş bir anlama sahiptir ve ayrıca toplum ile ülkeler için de kullanılır. Bu kelimeye eş anlamlı olarak ayrıca fakir sözcüğü üzerinden de değerlendirebilirsiniz. Yoksulun eş anlamlısı olarak fakir sözcüğü karşımıza çıkıyor.

Yoksul fakir eş mi zıt mı?

Yoksul kelimesi geçim sıkıntısı çeken kişi anlamına gelmektedir. Yoksul kelimesinin anlamlısı fakir kelimesidir. Yoksul kelimesinin zıt anlamlısı ise zengin kelimesidir.

Güç sözcüğünün eş anlamlısı nedir?

Güç kelimesinin eş anlamlı kelimeleri birden fazladır. Bu kelimeler ağır, bilek, can, çetin, derman, fer, hâl, hız, kudret, kuvvet, mecal, meşkül, sarp, takat, zor, efor kelimeleridir.