Çörek otu nasıl yazılır?

İçindekiler:

  1. Çörek otu nasıl yazılır?
  2. Hafta içi nasıl yazılır?
  3. Hafta sonu ve hafta içi nasıl yazilir?
  4. Yurtdışı ve yurtiçi nasıl yazılır?
  5. Türkçesiyle nasıl yazılır?
  6. Türkçe'den ayrılır mı?

Çörek otu nasıl yazılır?

Yazarı: Çörek otu yıllık otsu bir bitkidir, tohumlarından çoğalır. Faydası sayısız olan bu şifalı bitki genellikle çörekotu şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı çörek otu şeklinde olmalıdır.

Hafta içi nasıl yazılır?

8. Dış, iç, sıra sözleriyle oluşturulan birleşik kelime ve terimler ayrı yazılır: ahlak dışı, çağ dışı, din dışı, kanun dışı, olağan dışı, yasa dışı; ceviz içi, hafta içi, yurt içi; aklı sıra, ardı sıra, peşi sıra, yanı sıra vb.

Hafta sonu ve hafta içi nasıl yazilir?

Hafta sonu ayrı yazılır. Doğru yazılışı '' Hafta sonu'' şeklindedir. HAFTA SONU BİRLEŞİK Mİ, AYRI MI YAZILIR? Ayrı olarak yazılması gereken bu sözcüğün yazımı birçok insan tarafından günlük hayatta çoğu kez karıştırılsa da TDK'nın resmi sitesinde yer alan bilgiye göre bu kelime ayrı yazılmaktadır.

Yurtdışı ve yurtiçi nasıl yazılır?

Bu kelimenin “yurtiçi mi, yurt içi mi” olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı yurt içi şeklinde olmalıdır. Yani ayrı yazılmalıdır.

Türkçesiyle nasıl yazılır?

TDK'ye göre ''Türkçenin'' olarak kesme işareti olmadan yazılmalıdır.

Türkçe'den ayrılır mı?

UYARI: Özel adlara getirilen yapım ekleri, çokluk eki ve bunlardan sonra gelen diğer ekler kesmeyle ayrılmaz: Türklük, Türkleşmek, Türkçü, Türkçülük, Türkçe, Müslümanlık, Hristiyanlık, Avrupalı, Avrupalılaşmak, Aydınlı, Konyalı, Bursalı, Ahmetler, Mehmetler, Yakup Kadriler, Türklerin, Türklüğün, Türkleşmekte, Türkçenin ...