Erinmek hangi yöreye ait?

İçindekiler:

  1. Erinmek hangi yöreye ait?
  2. Sıracalı ne demek Yozgat?
  3. Kele ne demek Yozgat?
  4. Üşenmek mi Erinmek mi?
  5. Seğirterek ne demek?
  6. Zaar Zahir ne demek?
  7. TDK da Zahir ne demek?
  8. ZAIR ne demek TDK?

Erinmek hangi yöreye ait?

Erinmek hangi yöreye ait? ERİNMEK sözcüğünün tam anlamı, 'üşenmek'. Kafkasya Türkçe-si'nde Erzurum, Kars yöresinde bir de deyim, mesel üretilmiştir: 'Çağrılan yere erinme,çağrılmayan yere görünme.

Sıracalı ne demek Yozgat?

sıracalı: Pis, beceriksiz. (Bu sözcük aslında “veremli” anlamında kullanılır ve bir tıp terimi olan “sıraca”dan türemiştir. Ancak Yozgat yöresinde bu anlamından farklı kullanılmaktadır.)

Kele ne demek Yozgat?

kele: Ayol, yahu anlamında ünlem (daha çok kadınlar kullanır) Köyümüzde az kullanılsa da özellikle Köşektaş Köyü'nde sıkça kullanılan bir kelimedir. (örn: Kele baağn niriye gidiyo).

Üşenmek mi Erinmek mi?

ERİNMEK sözcüğünün tam anlamı, 'üşenmek'. Kafkasya Türkçe-si'nde Erzurum, Kars yöresinde bir de deyim, mesel üretilmiştir: 'Çağrılan yere erinme,çağrılmayan yere görünme.

Seğirterek ne demek?

SEĞİRTMEK. 1. Çabuk çabuk veya sıçrayarak bir yere doğru koşar gibi yürümek, hızlı hızlı gitmek: Seğirttim ardından yettim / Eğildim yüzünden öptüm (Karacaoğlan). Rahmi hemen seğirtti.

Zaar Zahir ne demek?

Ez-Zâhir zahir isminin anlamı ise görünen, varlığı aşikar olan anlamına gelmektedir. Diğer bir anlamı ise aşikar olan ve kati delillerle bilinen anlamına gelmektedir.

TDK da Zahir ne demek?

Zahir'in TDK anlamı coşmuş ve taşkın olarak geçer.

ZAIR ne demek TDK?

zair / zâir / زائر Ziyaret eden, ziyaretçi. Hatır sormaya, görmeye giden. Seyirci.