Business Administration ne is yapar?

İçindekiler:

  1. Business Administration ne is yapar?
  2. Economics and Management nedir?
  3. Mbı ne demek?
  4. Işletme yönetimi iş imkanı var mı?

Business Administration ne is yapar?

İşletmeci ne yapar? İşletme - Business Administration / Management, otel, banka, sigorta, maden, reklamcılık gibi mal ve hizmet üreten işletmelerde üretim, yönetim, para kaynakları, muhasebe, satış, pazarlama konularında çalışan kişileri yetiştiren eğitim dalıdır.

Economics and Management nedir?

International Review of Economics and Management (IREM), ekonomi, yönetim, finans ve iş dünyasının tüm alanlarında bir tartışma platformu olarak hizmet veren uluslararası hakemli akademik bir dergidir. Temel amaç, kapsanan alanlarda çoğulculuğu teşvik etmek ve yüksek kaliteli makalelere hızlı erişim sağlamaktır.

Mbı ne demek?

Günden güne daha fazla duymaya başladığımız MBA'in İngilizce açılımı Master Business Administration'dır. Türkçesi ile İşletme Yüksek Lisansı anlamına gelmektedir. Yani Lisansüstü bir yeterlilik derecesi almak anlamına gelmektedir.

Işletme yönetimi iş imkanı var mı?

İşletme Yönetimi Bölümü mezunları, kamu be özel sektörde kendilerini yetiştirdikleri pek çok alanda çalışma fırsatı bulabilir. İşletme Yönetimi Bölümü mezunları, pek çok kurum içinde pazarlama, finans, alım-satım, insan kaynakları gibi pek çok alanda çalışma imkanı bulabilirler.