Malatya Motaş HES kodu nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Malatya Motaş HES kodu nasıl alınır?
  2. Motaş HES kodu zorunlu mu?
  3. Malatya kart HES kodu nasıl yüklenir?
  4. Otobus Kartina HES kodu zorunlu mu?
  5. Şehir içi otobüs HES kodu gerekir mi?
  6. Şehir içi ulaşımda HES kodu nasıl alınır?

Malatya Motaş HES kodu nasıl alınır?

HES kodunu e-Devlet sistemi üzerinden https://www.turkiye.gov.tr/saglik-bakanligi-hes-kodu-uretme-ve-listeleme adresinden alabilirsiniz. HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla T.C. kimlik numarası, T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi yazılır ve 2023'e SMS olarak atılır.

Motaş HES kodu zorunlu mu?

İçişleri Bakanlığının ilgili Genelgeleri ve Sağlık Bakanlığının “ Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi ” Hükümleri doğrultusunda Şehir içi toplu taşıma hizmetlerinde HES kodu sorgulaması yapılması zorunlu hale getirilmiştir.

Malatya kart HES kodu nasıl yüklenir?

Ulaşım kartlarınızla HES kodunuzu eşleştirin; yolda, durakta kalmayın. HES kodu işlemlerinizi https://www.akillibiletim.com/HesMatch.aspxlinkinden yapabilirsiniz. Not: Ulaşım Kart Numaranız kartınızın arka yüzündeki “04” ile başlayıp “80” ile biten 14 haneli numaradır.

Otobus Kartina HES kodu zorunlu mu?

İçişleri Bakanlığı'ndan yayımlanan genelge ile şehir içi toplu ulaşım araçlarında HES kodu zorunluluğu getirilmişti. HES kodu ile eşleştirilmemiş İstanbulkart'lar bugünden itibaren toplu taşımada kullanılamayacaktı ancak eşleşmeyi yapmayanlar da toplu taşımayı kullanabildi.

Şehir içi otobüs HES kodu gerekir mi?

Şehir içi toplu ulaşım araçlarında, kişiselleştirilmiş akıllı seyahat kartı kullanılan şehirler ile ülke genelindeki kamu, özel tüm konaklama tesislerine kabullerde HES kodu zorunluluğu getirildi.

Şehir içi ulaşımda HES kodu nasıl alınır?

HES kodu ayrıca kısa mesaj ile de alınabiliyor. Kısa mesaj ile HES kodu almak için, HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla, T.C. kimlik numarası, T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazılıyor ve 2023'e SMS olarak atılabiliyor.