Dışa doğru göz kayması nasıl tedavi edilir?

İçindekiler:

  1. Dışa doğru göz kayması nasıl tedavi edilir?
  2. Dışa doğru kayma nedir?
  3. Dışa kayma nedir?
  4. Bebeklerde göz kayması kendiliğinden geçer mi?
  5. Göz kayması ameliyatı kaç yaşında olur?
  6. Goz kaymasi ameliyatı ne kadar?

Dışa doğru göz kayması nasıl tedavi edilir?

En çok kalıcı sonuç aldığımız dışa doğru göz kayması tedavisi yöntemi ise ameliyattır. Ameliyat tedavisinde göz kasları üzerinde dengeleme işlemi yapmaktayız. Göz kaslarının üzerinde yaptığımız ayarlama ile kaymayı engellemek mümkün olmaktadır.

Dışa doğru kayma nedir?

Ekzotropya olarak da bilinen gözün dışa doğru göz kayması rahatsızlığı şaşılığın en sık görülen türüdür. Ekzotropya iki gözün hatalı bir şekilde hizalandığı ya da gözlerin burundan uzaklaşmış bir şekilde dışa doğru kaydığı bir şaşılık türüdür.

Dışa kayma nedir?

Çocuklarda ekzotropya ikinci sıklıkta görülen şaşılıktır. Genellikle zaman zaman ortaya çıkar (intermitan), sabit ve sürekli değildir. Bu durum güneşli havada veya aydınlık ortamlarda çocuğun kayan gözünü kendiliğinden kapaması ile farkedilebilir.

Bebeklerde göz kayması kendiliğinden geçer mi?

Bebeklerde içe kayma ara sıra ise kendiliğinde geçebilir ancak bunun dışındaki kayma türlerinin kendiliğinden geçmesi mümkün değildir. Mutlaka detaylı bir muayene ve düzenli takip tedavi gerektirir.

Göz kayması ameliyatı kaç yaşında olur?

Ameliyat İçin İdeal Yaş Doğuştan gelen bir kayma söz konusu ise bir yaş civarında ameliyat söz konusu olur. Doğuştan gelen göz kaymasında erken dönemde bazen botoks tedavisi de uygulanabilir.

Goz kaymasi ameliyatı ne kadar?

Ayrıca yetişkinlerde gözde kayma ameliyatı başarılı bir şekilde yapılabilmektedir. Bebeklerde ve çocuklarda kayma ameliyatı da yapılabilmektedir. Özellikle gözlük ve kapama tedavisi ile düzelmeyen kaymalarda ameliyat gündeme gelmektedir. Çocuklarda veya bebeklerde ameliyat süresi yaklaşık 40-50 dakikadır.