K belgesi kaç liradır?

İçindekiler:

  1. K belgesi kaç liradır?
  2. K belgesi olmayan araçların cezası ne kadar?
  3. K belgesi süresi ne kadar?
  4. K1 belgesi olmazsa ne olur?
  5. K belgesi yenileme ücreti ne kadar?
  6. Aracımı sattım k belgesi ne olacak?
  7. K2 Belgesi neler gerekli?
  8. K belgesi nasıl alınır Bursa?
  9. K2 yetki belgesi cezası nereye ödenir?
  10. K belgesi kiraya verilir mi?

K belgesi kaç liradır?

Kamyonetler için uygulanan ücret 2020 yılı için (*K1 belgesi) 3.792,-TL dır. Kamyonlar (azami yüklü ağırlığı 3,5 ton üstü) için uygulanan ücret 2020 yılı için (K1 belgesi) 15.166,-TL dır. K1 yetki belgesine kayıt edilecek olan her bir araç için, 454,-TL taşıt kartı bedeli Bakanlığa ayrıca ödenir.

K belgesi olmayan araçların cezası ne kadar?

Özellikle ticari ve hafif ticariyi ilgilendiren yönetmelikte, bu tarz araç kullanımında gerekli olan Yetki Belgelerinin alınmaması durumunda, K Yetki Belgesiz ticari araç kullanımda 2372 TL idari para cezası, SRC Belgesiz ticari araç kullanımda sürücüye 468 TL, ruhsat sahibine 1181 TL idari para cezası, ayrıca aracın ...

K belgesi süresi ne kadar?

K Belgesi süresi 5 yıldır. Süre dolmadan 270 gün kala yapılan yenilemede belge ücretinin % gün kala % indirim uygulanır. . K1 Belgesine Şirketlerde Kuruluşunda Yurt içi Yük taşıma ibaresi yazmalı. Ödenmiş sermayesi 10.000,00 TL olmalı ve araçlarının Toplam Tonajı 50 ton ve üzeri olmalıdır.

K1 belgesi olmazsa ne olur?

K belgesi alma zorunluluğu olup, belgeyi hiç almamış şahıs ve şirketlere, K belgesi mevcut olup her bir araçta taşınması gereken, Taşıt kartını araçta bulundurulmayanlara, K belgesi mevcut olup, araçlarını K belgesine ekletmeyenlere, cezai işlem uygulanır.

K belgesi yenileme ücreti ne kadar?

K1 Yetki Belgesi Ücreti :16.547.TL. – % 5 Yenileme Ücreti : 827.TL. – K1* Yetki Belgesi Ücreti : 4.136TL. – % 5 Yenileme Ücreti : 206.TL. Odamız tarafından Hizmet Bedeli Olarak Belge Ücreti : 113.TL.

Aracımı sattım k belgesi ne olacak?

K belgesi olan firmalar ya da şahıslar, araçlarını sattıktan sonra 90 gün içerisinde düşüm yaptırmak, yeni araç aldıklarında derhal belge kaydını yaptırmak zorundadırlar. Yeni alınan ya da ikinci el olarak satın alınan araçlarda K Belgesi çıkartılmadan taşıma işlemi yapılmamalı derhal K Belgesi çıkartılmalıdır.

K2 Belgesi neler gerekli?

K2 VEYA K2* YETKİ BELGESİ İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR (ŞAHIS)
  • DİLEKÇE.
  • BAŞVURU FORMU.
  • İMZA BEYANNAMESİ (NOTER ONAYLI VEYA FOTOKOPİ)
  • KİMLİK FOTOKOPİSİ
  • İKAMETGAH VEYA TAPU FOTOKOPİSİ VEYA KİRA KONTRATI FOTOKOPİSİ
  • ESNAF SİCİL BELGESİ (ZORUNLU DEĞİL)
  • RUHSAT FOTOKOPİLERİ

K belgesi nasıl alınır Bursa?

Artık kamyonet, kamyon, çekici, römork, yarı römork, tanker ve yük taşıyan benzeri araçlara zorunlu olan K türü yetki belgesi, yarın itibarıyla e-Devlet üzerinden alınabilecek.

K2 yetki belgesi cezası nereye ödenir?

Trafikte K belgesi cezası yiyen firma ve kişilerin cezalarını Motorlu Taşıtlar Vergi Dairesi'ne ödemeleri gerekmektedir.

K belgesi kiraya verilir mi?

K1 Yetki Belgesi kiralanamaz, devredilemez (Belirli şartlarda babadan oğula geçer) ve Ulaştırma Bakanlığı dışında başka kurumlarca satılamaz. Kiralama işlemi K1 Belgesi ile aynı özelliklere sahip L1 Belgesi üzerinden yapılır...