Arz etmek nasıl yazilir?

İçindekiler:

  1. Arz etmek nasıl yazilir?
  2. Arz ve rica hangi durumlarda kullanılır?
  3. Arzederiz nasıl yazılır?
  4. Dilekçelerde arz ederim nasıl yazılır?
  5. Önem arz etmek nasıl yazılır TDK?
  6. Önem arz etmek ne demek TDK?
  7. Arz ederim yerine ne yazılacak?
  8. Arz etmek ne demek örnek?
  9. Üst makama rica mı arz mı?

Arz etmek nasıl yazilir?

Etmek, edilmek, eylemek, olmak, olunmak yardımcı fiilleriyle kurulan birleşik fiiller, ilk kelimesinde herhangi bir ses düşmesi veya türemesine uğramazsa ayrı yazılır: alt etmek, arz etmek, azat etmek, dans etmek, el etmek, göç etmek, ilan etmek, kabul etmek, kul etmek, kul olmak, not etmek, oyun etmek, söz etmek, terk ...

Arz ve rica hangi durumlarda kullanılır?

Hiyerarşik olarak alt makamlarla yapılan yazışmalarda 'rica ederim', üst ve aynı düzeydeki makamlarla yapılan yazışmalarda 'arz ederim' ifadesi kullanılır. Dağıtımı üst, aynı ve alt, her üç düzeyde makama birlikte yapılan yazışmalarda 'arz ve rica ederim' veya 'arz / rica ederim' ifadesi kullanılır.

Arzederiz nasıl yazılır?

Türk Dil Kurumu kılavuzunun güncel sözlüğünde kelime grubunun ayrı yazıldığı görülür. Arz Ederim kelime grubunun doğru yazımında ayrı kullanım önemlidir.

Dilekçelerde arz ederim nasıl yazılır?

durumu bilgilerinize saygılarımla arz ederim", üst makamın bir sorunu çözmesi, bir işlemi başlatması isteniyorsa "gereğini saygılarımla arz ederim", yapılacak bir işlem için izin isteniyorsa "izninizi saygılarımla arz ederim" gibi saygı ifadeleriyle son bulmalıdır. ➢ Genel kısaltmalar dışında kısaltma kullanılmaz.

Önem arz etmek nasıl yazılır TDK?

Türk Dil Kurumu açısından ele alındığında bu kelimenin doğru yazılışı 'arz etmek' şeklinde tabir edilmektedir. Her gün pek çok kişinin internet üzerinden araştırdığı bu Kelimenin doğru yazılışı 'arz etmek' şeklinde öne çıkarken, yanlış yazımı ise 'arzetmek' biçiminde görünür.

Önem arz etmek ne demek TDK?

Saygı ile bildirmek, bilgisine sunmak.

Arz ederim yerine ne yazılacak?

Resmi usullere göre 'üst', 'ast'a yazı yazarken 'Rica ederim' ibaresini kullanıyor; tam tersi durumlarda ise 'Arz ederim' deniliyor. Bu nedenle vatandaşlar için de kamu kurumlarına dilekçe verirken 'Arz ederim' ibaresini kullanma zorunluluğu bulunuyor.

Arz etmek ne demek örnek?

2. Sunmak. "Teklifi Levent Bey'e kendimiz arz etmek isteriz." 3. Saygı ile bildirmek, bilgisine sunmak.

Üst makama rica mı arz mı?

Alt makama yazılan yazılar "Rica ederim.", üst ve aynı düzey makamlara yazılan yazılar "Arz ederim.", üst ve alt makamlara dağıtımlı olarak yazılan yazılar "Arz ve rica ederim." biçiminde bitirilir.