Sağlık sigortam var mı yok mu?

İçindekiler:

  1. Sağlık sigortam var mı yok mu?
  2. SGK nerede var?
  3. E devlette sigortamın başladığını nasıl öğrenebilirim?
  4. Sigortamın olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?
  5. 60 C 1 gelir seviyesi ne demek?
  6. 4a hizmet dökümü aktif ne demek?
  7. Içerenköy hangi Sgk'ya bağlı?
  8. Sigorta primi ne zaman yatar?
  9. Sigortanın ne kadar yattığını öğrenme?

Sağlık sigortam var mı yok mu?

e-Devlet sayfasına girdikten sonra kimlik numaranızı ve e-Devlet şifrenizi kullanarak platforma giriş yapın. Mercek şeklindeki arama çubuğuna SGK yazın. Öneriler kısmında karşınıza ''Hizmet Dökümü'' ibaresi çıkacak, o ibareye tıklayın. Açılan yeni sayfadan sigortanızın aktif olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

SGK nerede var?

İletişim
E-Postaistanbulsgim@sgk.gov.tr
Faks(212)243 63 63
Telefon(212)372 10 00
AdresİSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ PÜRTELAŞ MAH. MECLİSİ MEBUSAN CD. NO:43 PK:34427 FINDIKLI-BEYOĞLU/İSTANBUL

E devlette sigortamın başladığını nasıl öğrenebilirim?

e-Devlet sitesinde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu sayfasına gidin. e-Devlet şifresi ve T.C. kimlik numaranızı girerek kimlik bilgilerinizi doğrulayın. Sitede “4A Hizmet Dökümü” alanına tıklayın.

Sigortamın olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?

SGK sitesi üzerinden TC Kimlik No ve kimlik bilgileri ile şifresiz olarak buradan giriş yaparak öğrenebilirsiniz. Bu uygulamada gelen sayfada bilgileri doldurup butona basın. Yeni bir sayfa açılacak buradan da "hizmet bilgisi" ve ardından 4a´yı seçin. Ayrıntılı olarak sigorta dökümünüz çıkacaktır.

60 C 1 gelir seviyesi ne demek?

Söz konusu 60 ıncı maddenin birinci fıkrasının (c) bendinde, GSS primi ödemeden sağlıktan yararlanacak kişiler sayılmış olup, bunların en başında hane içerisinde kişi başına düşen aylık geliri brüt asgari ücretin üçte birinden az çıkanlar gelmektedir.

4a hizmet dökümü aktif ne demek?

Çalışan işçi, memur, esnaf, tüccar, çiftçi, muhtar ve isteğe bağlı sigortalılara aktif sigortalı diyoruz. Emekli, malul, ölen sigortalının eşi ve çocukları ile sürekli iş göremezlik geliri alanlara da pasif sigortalı diyoruz.

Içerenköy hangi Sgk'ya bağlı?

İletişim
Arnavutköy Sosyal Güvenlik Merkezi
Merkez MüdürüMurat UĞUR
AdresKAYIŞDAĞI CAD. SELİMBEY SOK. NO:4 İÇERENKÖY-ATAŞEHİR/İSTANBUL
E-postaatasehirsgm@sgk.gov.tr
Avcılar Sosyal Güvenlik Merkezi
25 satır daha

Sigorta primi ne zaman yatar?

Bu belge ile işçinin o ay içinde kaç gün sigortalı olduğu, eksik günleri varsa bunun nedenleri ve prim tutarı belirlenmiş olur. Aylık prim ve hizmet belgesi, ait olduğu ayı takip eden ayın 23'üncü gününe kadar SGK'ya bildirilmek zorundadır.

Sigortanın ne kadar yattığını öğrenme?

Bunu yapmanız için E-Devlet şifreniz yoksa en yakın PTT şubesinden E-Devlet şifresi almalısınız. Ardından sisteme giriş yapıp SGK Hizmet Dökümü şeklinde arama yapmalısınız. Aramada karşınıza çıkan sayfadan sigortanızın yatıp yatmadığını kolayca öğrenebilirsiniz. Bir diğer yöntemse ALO 170 SGK hattını aramaktır.