Zespira plus ne icin kullanılır?

İçindekiler:

  1. Zespira plus ne icin kullanılır?
  2. Zespira yutulur mu?
  3. Ventolin inhaler nedir ve ne için kullanılır?
  4. Famodin 40 mg film tablet ne işe yarar?
  5. Zespira uyku yapar mı?
  6. Zespira toz süt ile verilir mi?
  7. Onceair 5 mg yetişkinlerde kullanılır mı?
  8. Ventolin inhaler hangi durumlarda kullanılır?
  9. Ventolin inhaler günde kaç kere kullanılır?
  10. Famodin ilaç ne işe yarar?
  11. Famodin ne işe yarıyor?
  12. Zespiranın yan etkileri nelerdir?
  13. Levmont yan etkileri nelerdir?
  14. Levopront hap neye yarar?
  15. Zespira Pediatrik Granül nedir?
  16. Zespira yan etkileri nelerdir?
  17. Onceair ilaç ne işe yarar?

Zespira plus ne icin kullanılır?

ZESPİRA, 15 yaş ve üzeri hastalarda mevsimsel alerjik rinit ve pereniyal alerjik rinit (yıl boyu devam eden) semptomlarının giderilmesi için kullanılır. ZESPİRA 28 ve 84 tabletlik ambalajlarda kullanıma sunulmuştur. Her bir tabletin içinde 10 mg etkin madde (montelukast) bulunmaktadır.

Zespira yutulur mu?

Uygulama yolu ve metodu: ZESPİRA sadece ağız yoluyla alınır. Aç karnına veya yiyeceklerle birlikte alabilirsiniz. hastaya farklılık gösterebilir, bu nedenle doktorunuzun talimatlarına uymalısınız.

Ventolin inhaler nedir ve ne için kullanılır?

VENTOSAL inhaler, özel olarak dizayn edilmiş, aktivatörü olan ölçülü dozlu bir cihazdır. İnhaler ile 2 kez püskürtme yapılabilir ve her püskürtme ile 100 mikrogram salbutamol salınır. Astımda semptom giderici olarak kullanılan rahatlatıcı bir ilaçtır. Kontrol edici ilaç olarak kullanılmamalıdır.

Famodin 40 mg film tablet ne işe yarar?

Famotidin, üretilen mide asidi miktarını azaltan histamin-2 reseptör antagonistleri olarak bilinen bir ilaç sınıfına aittir. Famotidin, asit, peptik ülser, reflü ve mide ekşimesi tedavisi için günde dört defaya kadar 20-160 mg'lık dozlarda alınabilir.

Zespira uyku yapar mı?

ZESPİRA PLUS'ın içeriğindeki desloratadin çok ender de olsa bazı insanlarda uykululuk hali oluşturabilmektedir ve durum araç ve makine kullanma becerilerini bozabilmektedir. olarak bildirilen pazarlama sonrası bazı raporların klinik özellikleri ile advers etkiler arasında tutarlı bir ilişkinin varlığı belirlenmiştir.

Zespira toz süt ile verilir mi?

Uygulama yolu ve metodu: Kullanacağınız zamana kadar paketi açmayınız. ZESPİRA sadece ağız yoluyla alınır. Doğrudan ağız içine uygulanabileceği gibi soğuk veya oda sıcaklığındaki 1 çay kaşığı (5 mL) hazır mama veya anne sütü içerisinde çözdürülerek de verilebilir.

Onceair 5 mg yetişkinlerde kullanılır mı?

Pembe renkli, yuvarlak bikonveks çiğneme tableti. ONCEAİR 5 mg çiğneme tableti, 6-14 yaş arası pediyatrik hastalarda persistan astım tedavisi (gündüz ve gece semptomlarının önlenmesi, aspirine duyarlı astım hastalarının tedavisi ve egzersizin yol açtığı bronkokonstriksiyonun önlenmesi) için endikedir.

Ventolin inhaler hangi durumlarda kullanılır?

VENTOSAL: • Astım, uzun süreli devam eden hava yolları iltihabında (kronik bronşit) ve akciğerde hava yollarının gelişmiş kalıcı hasarlarından (amfizemden) kaynaklanan geri dönüşümlü havayolu Page 2 VSİ-150319P9V2 Sayfa 2 tıkanıklıklarında çabuk başlayan etkisiyle bronşların kısa süreli olarak (4 saat) ...

Ventolin inhaler günde kaç kere kullanılır?

- Başlangıçta günde 4 kere sonra 3 kere kullanılabilir. - Hava yollarındaki şişme ve ödemi azaltır, yapışkan balgamın oluşumunu engeller.

Famodin ilaç ne işe yarar?

Famotidin, üretilen mide asidi miktarını azaltan histamin-2 reseptör antagonistleri olarak bilinen bir ilaç sınıfına aittir. Famotidin, asit, peptik ülser, reflü ve mide ekşimesi tedavisi için günde dört defaya kadar 20-160 mg'lık dozlarda alınabilir.

Famodin ne işe yarıyor?

FAMODİN etkin madde olarak famotidin içerir. Famotidin histamin reseptör antagonistleri olarak adlandırılan ilaçlar sinifina dahildir. Midenin ürettiği asit miktarını azaltarak etki eder.

Zespiranın yan etkileri nelerdir?

durumunda meydana gelen en sık yan etkiler abdominal ağrı, uyuklama, susuzluk, baş ağrısı, kusma ve hiperaktivite. ZESPİRA PLUS'tan kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz. Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.

Levmont yan etkileri nelerdir?

Baş ağrısı ve sersemlik hali, • Yorgunluk, • Ateş, • İsilik, • Karın ağrısı, • Diş ağrısı, • Burun tıkanıklığı, • Burun akıntısı, • Kulak ağrısı, • Öksürük, • Nezle benzeri belirtiler, • Boğaz iltihabı, • Bulantı, • İshal, • Hazımsızlık, • Ağız kuruluğu, „Bunlar LEVMONT‟un hafif yan etkileridir.

Levopront hap neye yarar?

Çeşitli nedenlere bağlı kuru öksürüğün (nonprodüktif öksürük) semptomatik tedavisinde endikedir. Erişkinlerde ve 30 kg'ın üzerindeki çocuklarda Günde 3 kez ve en az 6'şar saat ara ile bir tablet alınır.

Zespira Pediatrik Granül nedir?

ZESPİRA 4 mg, 2 yaş ve üzeri çocuk ve yetişkinlerde mevsimsel alerjik rinit tedavisinde (yılın bir bölümünde ortaya çıkan, evin dışında yaşanan alerjiler) ve 6 aylık ve daha büyük hastalarda pereniyal alerjik rinit (yıl boyunca ev içinde yaşanan alerjiler) tedavisinde kullanılır.

Zespira yan etkileri nelerdir?

durumunda meydana gelen en sık yan etkiler abdominal ağrı, uyuklama, susuzluk, baş ağrısı, kusma ve hiperaktivite. ZESPİRA PLUS'tan kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz. Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.

Onceair ilaç ne işe yarar?

ONCEAİR lökotrienler adı verilen maddeleri engelleyen bir lökotrien alıcısı (reseptör) antagonistidir (karşıt etki gösteren). Lökotrienleri engelleyerek astım belirtilerini iyileştirir ve alerjik nezleyi iyileştirir. ONCEAİR steroid (kolesterolle ilişkili, yağ yapıda bir organik bileşik) değildir.