Calcimax-D3 ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Calcimax-D3 ne işe yarar?
  2. Calcımax D3 1000 mg kaç TL?
  3. D vitamini ne işe yarıyor?
  4. Devit 3 ampul devlet karşılıyor mu?

Calcimax-D3 ne işe yarar?

CALCIMAX®–D3, kalsiyum ve D vitamini eksikliği ispatlanan veya yüksek risk taşıdığı belirlenen bazı hastalarda kemik erimesi hastalığı (osteoporoz) tedavilerine ek olarak kullanılır. Bununla birlikte, yaşlılarda normal diyetle birlikte kalsiyum ve D vitamini eksikliğinin düzeltilmesinde kullanılır.

Calcımax D3 1000 mg kaç TL?

CALCIMAX-D3 1000 MG/880 IU EFERVESAN TABLET, BASEL KİMYEVİ MAD. VE İLAÇ SAN. AŞ. firması tarafından üretilen, bir kutu içerisinde 40 adet 1000+880 MG/IU vitamin d, kalsiyum kombinasyonları etkin maddesi barındıran bir ilaçtır. IU EFERVESAN , piyasada 40.50 ₺ satış fiyatıyla bulunabilir ve Normal Reçete ile satılır.

D vitamini ne işe yarıyor?

En önemli işlevi, bağışıklık sistemini güçlendirmektir. Kalsiyum ve fosfor emilimini düzenler. Yeterli miktarda D vitamini almak; kemikleri güçlendirir, kanser, diyabet ve osteoporoz gibi hastalıklara karşı korur.

Devit 3 ampul devlet karşılıyor mu?

Sayın üyemiz, 30.11.2020 tarihli Devit-3 endikasyonları başlıklı duyurumuz güncellenmiştir. SUT Ek4-E madde 13/31 de kolekalsiferol (Vitamin D3 )mono preparatları ''yalnızca ruhsatlı endikasyonlarında reçetelenmesi halinde bedelleri Kurumca karşılanır'' denilmektedir.