Bulmacada ses ne demek?

İçindekiler:

  1. Bulmacada ses ne demek?
  2. Gökkuşağı bulmacada ne demek?
  3. Düşünce bulmacada ne demek?
  4. Muştu müjde nedir?
  5. Tiraje ne demek?
  6. Serbest bırakılmış kölelere ne denir?
  7. Bulmaca mercek nedir?
  8. Gürültü şamata ne demek?
  9. Ahmaklık ne demek bulmaca?
  10. Girdap bulmaca anlamı nedir?

Bulmacada ses ne demek?

Belli bir frekans aralığında olan ve işitilebilen titreşimlere ses denir. ... Ses sorusuna verilebilecek en kısa yanıt 2 harflidir: ÜN.

Gökkuşağı bulmacada ne demek?

Tayfın sözlük anlamı hayali varlık olsa da zamanla halk dilinde gökkuşağı anlamında kullanılmaya başlanmıştır. Farsça kökenli bir kelime olan tiraje de gökkuşağı ile eş anlamlıdır. Tiraje İran ve Afganistan başta olmak üzere resmi dili Farsça olan birçok ülkede halen kullanılmaktadır.

Düşünce bulmacada ne demek?

İd kökünden türetilmiş olan idea kelimesi dilimize Yunancadan geçmiştir. İdeal kelimesi de bu sözcükten türetilmiştir. Düşünce kelimesinin mecazi anlamı gam, keder ve tasadır. Bulmacalarda genellikle ''mecazi anlamda düşünce'' şeklinde sorulan soruya ''tasa'' şeklinde cevap verilebilir.

Muştu müjde nedir?

i. (Fars. mujde'den) [Dil devrimi sırasında müjde karşılığında tekrar canlandırılmıştır] E. T. Türk. ve halk ağzı. Sevindirici haber, müjde: Üç melek gördüm düşümde / Durdular yanı başımda / Muştumuz var gel dediler (Dede Korkut'tan).

Tiraje ne demek?

Tiraje isminin anlamı ise şu şekilde; Gökkuşağı.

Serbest bırakılmış kölelere ne denir?

İslam hukukuna göre bir köle veya cariye, efendisine belli bir özgürlük bedeli ödemek koşuluyla özgür kalabilir. Köle veya cariyenin efendisine ücret ödemesi ile özgür kalmasına mükatebe denir ve Kur'an-ı Kerim'de Nur suresinin 33. ayetinde bu husus kısmen detaylandırılmıştır.

Bulmaca mercek nedir?

Bulmacada Mercek kelimesinin 9 Harfli Yanıtları Mercek kelimesinin en uzun karşılığı Mikroskop kelimesidir.

Gürültü şamata ne demek?

Çok gürültü patırtı yapan, gürültücü (kimse).

Ahmaklık ne demek bulmaca?

Genellikle ''bön bön'' şeklinde ikileme olarak kullanılan bönlük sözcüğü ahmaklık ile eş anlamlıdır. Saflık, hem duru olmak, temizlik, paklık hem de ahmaklık anlamında kullanılır. Gabavet kelimesinin isim hali ''Gabi'' şeklinde yazılır.

Girdap bulmaca anlamı nedir?

Çevri kelimesi hem çepeçevre kuşatan ve aciz bırakan hem de girdap anlamında kullanılır. Bur ve gaç kelimelerinden oluşan burgaç sözcüğü girdap ile eş anlamlıdır.