Reaktif olmak ne demek?

İçindekiler:

  1. Reaktif olmak ne demek?
  2. Reaktif nedir TDK?
  3. Tıp da reaktif ne demek?
  4. Reaktif ve proaktif kişilik nedir?
  5. Reaktif ve proaktif yaklaşım nedir?
  6. Reaktif enerji ne demektir?
  7. Proaktif düşünce ne demek?
  8. Reaktif ve proaktif kriz yönetimi arasındaki farklar nelerdir?
  9. Proaktif ve reaktif halkla ilişkiler nedir?
  10. Proaktif davranış ne demek?
  11. Reaktif enerji cezası nedir?
  12. Reaktif enerji tüketimi nedir?
  13. Proaktif davranmak ne demek?

Reaktif olmak ne demek?

Reaktif Kişilik; Karşılaşılan sıkıntı ve olumsuzluklardan nasıl kurtulacağına bakar. Olaylar olduktan sonra çözüm bulma gayretindedir. Reaktif kişilik, dış faktörlerin yönlendirdiği kişilikler için kullanılır. Bu kişilikler; panik, güvenlik duygusunu yitirmiş kırılgan kişiliklerdir.

Reaktif nedir TDK?

Türk Dil Kurumu sözlüklerine göre reaktif kelimesinin anlamı ayıraç ve belirteç anlamına gelmektedir. Bunun dışında reaktif kelimesi kimya biliminde de kullanılmaktadır. Kimyada reaktif kelimesi kimyasal tepkime de harcanıp ürüne dönüşen bileşiktir.

Tıp da reaktif ne demek?

Reaktif kelimesi pek çok kaynakta ayıraç ve belirteç olarak tanımlanmaktadır. Türk Dil Kurumu dışında Patoloji Terimler sözlüğünde de bir anlamı bulunmaktadır. Patoloji Terimler Sözlüğüne göre ise tepki oluşturan manasına gelmektedir.

Reaktif ve proaktif kişilik nedir?

Reaktif kişiler sadece zorlayıcı bir etkiye maruz kaldıklarında harekete geçerler. Proaktif kişiler olaylar karşısında inisiyatif ve sorumluluk alırlar. Değişimlere, olumsuz durumlara tepkisiz kalamazlar. ... Fakat Proaktif kişiler her türlü çevresel faktöre göre harekete geçebilirler.

Reaktif ve proaktif yaklaşım nedir?

Tanımlardanda anlaşılacağı gibi reaktif yaklaşımda; iş kazaları,meslek hastalıklarında olay yaşandıktan sonra önlem alınmaktaydı.Proaktif yaklaşımda ise iş kazası ve meslek hastalıklarında olay yaşanmadan önce tehlike ve risklerin öngörülmesi ve önleyici tedbirlerin alınması sözkonusudur.

Reaktif enerji ne demektir?

Öncelikle reaktif enerjinin ne olduğunu tanımlayalım: Reaktif enerji, elektrik devrelerinde, akımla gerilimin aynı fazda olmaması sebebiyle kaybedilen enerji miktarına verilen isimdir. ... Reaktif Güç Kompanzasyonu kullanıldığı taktirde sisteminiz reaktif elektrik çekimini minimuma indirger.

Proaktif düşünce ne demek?

Olaylardan etkilenen olmak yerine, olayları etkileyen yönünde adım atan, olaylardan şikayet etme yerine harekete geçip çözüm yaratmaya çalışan davranış biçimidir.

Reaktif ve proaktif kriz yönetimi arasındaki farklar nelerdir?

Reaktif yaklaşım kriz esnasında alınacak önlemler, hasar azaltma ve tepki verme yaklaşımıdır. Proaktif kriz yönetimi yaklaşımı ise önleme, erken uyarı mekanizmaları kurma ve uyum anlayışını kapsamaktadır. Krizlerin yönetilmesinde günümüz itibariyle etkili bir yöntem ve model kullanılması gerekmektedir.

Proaktif ve reaktif halkla ilişkiler nedir?

Reaktif Halkla İlişkiler İletişimi Proaktif olarak ifade edilen aktif iletişimde, fırsat yaratmaya yönelik bir çaba söz konusudur. Yani, iletişimsel strateji, düşünme, planlar, bir tehdit ya da olumsuzluk olmadan da harekete geçirilir. Reaktif iletişim ise tepki göstermek için uygulanan süreci ifade eder.

Proaktif davranış ne demek?

Proaktif davranış, öngörülü olmanın ve önlem almanın ötesinde, değişme ve değiştirmeyi de içeren bir davranıştır. Kişiye daha iyi bir gelecek yaratabilir ya da en azından kötü bir geleceğin etkilerini hafifletebilir.

Reaktif enerji cezası nedir?

Sistemden, belirlenen endüktif reaktif güç düzeyinin üzerinde güç çekilmesi ya da sisteme belirli düzeyin üzerinde kapasitif reaktif güç verilmesi durumunda uygulanan cezaya reaktif ceza denir. Ceza kapsamına giren güç miktarı sizin kurulu gücünüze göre değişkenlik gösterecektir.

Reaktif enerji tüketimi nedir?

Yüksek güç tüketen ve floresan lamba, transformatör, elektrik motorları, buzdolapları gibi cihazları barındıran işletmelerde şebekeden özel bir akım çekilir. Bu akım kullanılmamakla birlikte enerji olarak üretilmesi gerekmektedir.Verimsizliğe yol açan bu duruma reaktif enerji tüketimi denir.

Proaktif davranmak ne demek?

Proaktif kelimesi bilinçli ya da bilinçsiz, olumlu ya da olumsuz mevcut koşulların sonucunu değiştirmek için inisiyatif kullanmak anlamına gelmektedir.