By pass etmek ne demek?

İçindekiler:

  1. By pass etmek ne demek?
  2. Açık kalp ameliyatı ile bypass aynı mı?
  3. Bypass ameliyatının riskleri nelerdir?
  4. Açık kalp ameliyatı sonrası hastanede kaç gün kalınır?
  5. By pass ameliyatı kaç defa yapılabilir?

By pass etmek ne demek?

Bypass kelime anlamı köprüleme olarak tanımlanabilir. Bypass ameliyatı bir atardamarın belli bir bölgesinde meydana gelen daralma ya da tıkanma sonucunda bu atardamarın beslediği bölgenin canlılığını korumak için uygulanan cerrahi bir yöntemdir.

Açık kalp ameliyatı ile bypass aynı mı?

Genel anlamda göğüs kemiğinin açıldığı bu çeşit ameliyatlara açık kalp ameliyatı adı verilir. Günümüzde açık kalp ameliyatı en fazla koroner bypass adı verilen kalbi besleyen damarların daraldığı veya tıkandığı kalp hastalarına uygulanmaktadır.

Bypass ameliyatının riskleri nelerdir?

Koroner bypass ameliyatlarının riski yaklaşık %1 civarındadır. Koroner bypass operasyonu sayesinde kişinin tıkalı olan koroner damarı kendi vücudundan alınan farklı bir damar ile köprülenir. Böylece kalp kasının normal fonksiyonunu devam ettirmesi sağlanır.

Açık kalp ameliyatı sonrası hastanede kaç gün kalınır?

Minimal invaziv cerrahi ile yapılan bypass ameliyatlarında yoğun bakım süresi daha kısa olduğu ve komplikasyon oluşma riski daha az olduğu için hastanede kalış süresi de genellikle daha kısadır. Bununla birlikte hastanede kalma süresi ortalama 4-6 gündür.

By pass ameliyatı kaç defa yapılabilir?

5- Bir Kez Koroner Bypass Yapıldıktan Sonra Tekrar Bypass Ameliyat Olunabilir mi? Evet. Eğer kalbin sol ön inen dalına yapılan bypass tıkanmış ve stent yapılamıyorsa tekrar koroner bypass yapılabilir. Bu durumda bu damar için yine sağ meme atar damarı gibi bir atar damar greft kullanılmalıdır.