A tipi memurluk nedir?

İçindekiler:

  1. A tipi memurluk nedir?
  2. KPSS B grubu hangi yıllarda yapılır?
  3. KPSS B grubu sınavı her yıl yapılıyor mu?
  4. Lisans KPSS P3 puan türü nedir?
  5. KPSS B grubu sınavı ne zaman yapılacak?
  6. B Grubu KPSS ne zaman yapılacak?

A tipi memurluk nedir?

(A) grubu kadrolar; özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle ve belli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutularak mesleğe alınan personel için ihdas edilmiş kadrolar olarak tanımlanmıştır (Örneğin, Müfettiş ve Uzman Yardımcısı, Stajyer Kontrolör, Kaymakam Adayı).

KPSS B grubu hangi yıllarda yapılır?

Bu alandan sınava girmek isteyen adaylar her sene bu sınava başvuru yapıp sınava girebilirler. Kpss B grubu sınavı 2 senede bir yapılır. Bu senelerde çift senelerdir. 2016-2018-2020 gibi her 2 yılda bir yapılmaktadır.

KPSS B grubu sınavı her yıl yapılıyor mu?

Bu alandan sınava girmek isteyen adaylar her sene bu sınava başvuru yapıp sınava girebilirler. Kpss B grubu sınavı 2 senede bir yapılır. Bu senelerde çift senelerdir.

Lisans KPSS P3 puan türü nedir?

KPSS P3 puan türü Genel Kültür ve Genel Yetenek testlerinin eşit oranda ağırlığa sahip olduğu, Lisans B Grubu kadroların atamasında kullanılan puan türüdür. Genel Kültür; %50 ağırlığa sahiptir.

KPSS B grubu sınavı ne zaman yapılacak?

KPSS B grubu sınavları 2 senede 1 yapılıyor. Bu nedenle KPSS B grubu sınavları 2022 yılında yapılacak.

B Grubu KPSS ne zaman yapılacak?

KPSS başvuruları, 28 Mayıs - 14 Haziran 2021 tarihleri arasında yapıldı. 2021 KPSS geç başvuru günü ne zaman? KPSS 2021 geç başvurusu ise 22 - 23 Haziran 2021 tarihleri arasında yapılacak. KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi, ÖABT için geç başvurular 22-23 Haziran tarihi arasında alınacak.