KEP adresi almak için ne gerekli?

İçindekiler:

  1. KEP adresi almak için ne gerekli?
  2. KEP adresi nereden alınır?
  3. KEP adresi kaç para?
  4. KEP adresi online alınır mı?
  5. KEP ne işe yarar?
  6. KEP hesabı nasıl aktif edilir?
  7. Elektronik imza ücreti ne kadar?
  8. KEP adresi ne demek?
  9. KEP adresim var mı?
  10. KEP adresi neden gerekli?
  11. KEP sistemi nasıl kullanılır?
  12. E-imza ile mobil imza arasındaki fark nedir?
  13. E-imza kayıp çalıntı ücreti ne kadar?

KEP adresi almak için ne gerekli?

Başvuru için Gerekli Belgeler
  • Nüfus cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi gibi fotoğraflı ve kimlik yerine geçen üzerinde T.C. Kimlik Numarası bulunan geçerli resmî belge.
  • Online olarak gerçekleştirilen Kayıtlı Elektronik Posta Hesabı Ön Başvuru Numarası.

KEP adresi nereden alınır?

Kayıtlı Elektronik Posta sistemine üye olmak isteyen müşterilerimiz başvuru için gerekli bilgi ve belgeleri hazırlayarak en yakın PTT Merkezinden hesaplarını alabilirler.

KEP adresi kaç para?

KEP (KAYITLI ELEKTRONİK POSTA) FİYATLARI
Paket AdıKEPKEP + E-İmza
KEP Adresi60 TL200 TL
Gönder 2090 TL230 TL
Gönder 50130 TL270 TL
Gönder 100200 TL340 TL
3 satır daha

KEP adresi online alınır mı?

KEP Hesabımı Nasıl Alabilirim? Kayıtlı Elektronik Posta sistemine üye olmak isteyen müşterilerimiz Online Başvuru bölümünden Online Ön Başvuru yaptıktan sonra başvuru için gerekli bilgi ve belgeleri hazırlayarak en yakın PTT Merkezinden hesaplarını alabilirler.

KEP ne işe yarar?

KEP resmi yazışmaların elektronik ortamda mevzuata uygun, uluslararası standartlarda ve teknik olarak güvenli bir şekilde yapılmasına olanak sağlayan bir sistemdir.

KEP hesabı nasıl aktif edilir?

Kep hesap Aktivasyon işlemini gerçekleştirebilmek için mailinize gelen link üzerinden aktivasyon işlemine başlayınız. Açılan ekranda Cep telefonunuza gelen doğrulama kodu girerek altta bulunan iki satıra kep hesap şifrenizi belirleyiniz.

Elektronik imza ücreti ne kadar?

1 Yıllık e-İmza 189,00 TL. 2 Yıllık e-İmza 249,00 TL. 3 Yıllık e-İmza 329,00 TL.

KEP adresi ne demek?

Kayıtlı Elektronik Posta (KEP), resmi yazışmaların elektronik ortamda mevzuata uygun bir şekilde düzenlenmesine ve uluslararası standartlarda güvenli bir şekilde yapılmasına imkân sağlayan sisteme denir. Ülkemizde de birçok kurum ve kuruluşun KEP adresi vardır.

KEP adresim var mı?

KEP ADRESİ SORGULAMA KEP adresi sorgulamak için şubeye gitmeden internet üzerinden işini halledebilirsiniz. PTT sitesinden KEP işleminizi halledebilirsiniz. http://pttkep.gov.tr/ adresine giderek buradan başvuru ve sorgulama işlemlerinizi yapabilirsiniz.

KEP adresi neden gerekli?

Elektronik posta kategorisinde yer alan KEP, resmi yazışmaların güvenli bir şekilde yapılabilmesi için tasarlanmıştır. ... Şirketler için zorunlu olan kayıtlı e-posta hizmeti, internet ortamında güvenli yazışma işlemi için gereklidir. KEP sistemi dünya genelinde kullanılan ve ülkemizde de kullanılan bir sistemdir.

KEP sistemi nasıl kullanılır?

Nasıl Çalışır?
  1. Sisteme Giriş Kullanıcı Panelinden; Kullanıcı adı, şifre ve sms doğrulamasından geçerek ya da e-imza/mobil imza ile kimlik doğrulamasından geçerek Ptt KEP hesabına giriş yapılır.
  2. İleti Hazırlama. ...
  3. Delil Oluşturma. ...
  4. Zaman Damgası ...
  5. Posta Kutusuna Gönderim. ...
  6. E-Posta Ulaştı Delili. ...
  7. SMS ile Bilgilendirme. ...
  8. E-Posta Okuma.

E-imza ile mobil imza arasındaki fark nedir?

Mobil elektronik imza, mobil bir cihaz kullanılarak oluşturulan elektronik imza olarak tanımlanabilir. Mobil elektronik imzanın, elektronik imzadan tek farkı elektronik imza oluşturma aracı olarak mobil bir cihaz içerisine konulan SIM kartın kullanılmasıdır.

E-imza kayıp çalıntı ücreti ne kadar?

Son İşlem olarak herhangi bir Vakıfbank Şubesine gidip “NES Elektronik İmza bedeli ödemek istiyorum.” diyerek 218,30 TL (3 Yıllık NES bedeli + Mini kart okuyucu) tutarındaki ödemeyi yapıp hem dekont hem de Islak imzalı başvuru formunu E-imza Kurum yetkilinize iletmeniz gerekmektedir.