Cenah ne demek Osmanlıca?

İçindekiler:

  1. Cenah ne demek Osmanlıca?
  2. Erzak ne demek TDK?
  3. Metnin ana hatları ne demek?
  4. Umumi nedir TDK?
  5. Umumi olarak ne demek?
  6. Umumi telefon ne demek?
  7. Umumi ne demek Osmanlıca?

Cenah ne demek Osmanlıca?

cenah / cenâh / جناح / جَنَاحْ Aklın nuru, fünun-u medeniyedir. İkisinin imtizacı ile hakikat tecelli eder. O iki cenah ile talebenin himmeti pervaz eder. İftirak ettikleri vakit, birincisinde taassub, ikincisinde hile, şüphe tevellüd eder.

Erzak ne demek TDK?

ç. a. (erza:kı) Uzun süre saklanabilen yiyeceklerin genel adı: “Çarşıdan erzakını bile kendi pazarlık eder, kendi alır, kendi evine getirir.” -Ö. Seyfettin. erzak, 5 karakter ile yazılır.

Metnin ana hatları ne demek?

ANA HAT NEDİR SÖZLÜK ANLAMI NEDİR ?? İletişimde ana hat iletişim kanallarının, kabloların yoğun olarak bulunduğu hatta verilen isimdir. - Televizyon yayınlarını ileten ana hat kopunca yayın kesildi. Bir yazı ana hat ince detaylara geçmeden belirgin özellikleri anlamında kullanılır.

Umumi nedir TDK?

sf. (umu:mu) 1. Bütün, tüm, kamu: “Onun umum kumandanlığı, boş çöller içinde bedevi şeyhlerine verilen fahri paşalıklar gibi bir şey idi.” -F. R.

Umumi olarak ne demek?

genel. Bir şeye veya bir kimseye özgü olmayıp onun bütün benzerlerini içine alan, umumi. Bir genelleme sonucunda elde edilen. Yetkisi ve sorumluluğu çok olan.

Umumi telefon ne demek?

Ankesörlü telefon, ücret yerine geçen herhangi bir jeton, telefon kartı veya kredi kartı kullanılarak konuşma yapılan umumi telefon türü. 1891 yılında William Gray jetonla çalışan telefonun patentini almıştır. 1920'de İngiliz Genel Posta Dairesi ankesörlü telefonu halka sunmuştur.

Umumi ne demek Osmanlıca?

Umumî, herkese ait, herkesle ilgili, genel.