Menekşe nereyi sever?

İçindekiler:

  1. Menekşe nereyi sever?
  2. Menekşe kaç günde çıkar?
  3. Menekşe yaprakları neden çürür?
  4. Menekşe kışın çiçek açar mi?
  5. Menekşenin çiçekleri neden kurur?
  6. Afrika menekşesi nasıl yetiştirilir?
  7. Menekşe ne renk olur?
  8. Menekşe yabani bir bitki midir?
  9. Menekşe kokusu var mı?
  10. Menekşe çiçeği sıcağı sever mi?
  11. Menekşe açması için ne yapmalı?
  12. Menekşe büyük saksıda olur mu?
  13. Hercai menekşe güneş ister mi?
  14. Hercai menekşe nerede yetişir?
  15. Hercai menekşe evde yetişir mı?
  16. Hercai Menekşe bakımı nasıl yapılır?
  17. Afrika menekşesi tohumu ne zaman ekilir?
  18. Hercai menekşe çok yıllık mı?
  19. Çuha Çiçeği nasıl üretilir?
  20. Afrika menekşesi saksı değişimi ne zaman?
  21. Menekşenin toprağı hangi ayda değiştirilir?
  22. Menekşe saksıları nasıl olmalı?
  23. Menekşe hangi toprağı sever?
  24. Menekşe saksısı kaç litre olmalı?

Menekşe nereyi sever?

Menekşe tropikal iklimleri seven bir çiçektir. Gün ışığını sever ancak direk olarak güneş ışığı bitkinize zarar verir. Evinizde doğu veya batı cephe varsa, menekşenizi bu yönlere bakan pencerelerin önüne koymalısınız.

Menekşe kaç günde çıkar?

2-4 hafta sonra menekşe köklerinin oluş göreceksiniz. Menekşe kökleri oluştuktan sonra her yaprağı küçük saksılara dikin ve sulayın. Unutmamanız gereken nokta ise menekşe toprağı olarak kaliteli toprak kullanmanız gerektiğidir ve mevcut toprağınızı doğal gübre ile iyileştirebilirsiniz..

Menekşe yaprakları neden çürür?

Asıl sebep aşırı sulamada yatmaktadır - tecrübesizce bahçıvanlar yanlışlıkla bitkinin durgun görünümünü su eksikliğinin bir işareti olarak görür, aslında çiçek aşırı nemden muzdariptir.

Menekşe kışın çiçek açar mi?

Kış geldi. Kasım ayındayız ne de olsa. İşte size kış aylarında, Şubat'tan Temmuz ayına kadar açacak bir çiçek; menekşe!

Menekşenin çiçekleri neden kurur?

Menekşe nerede yetişir Menekşe çiçeği rüzgar akımı alan yerlerden uzak tutulmalıdır. Rüzgar çiçeğimizi salladığı için bitkinin sapında oynamalar ve toprağın köküne hava akımın girmesine sebep vermektedir. Buda çiçeğimizin ömrünü azalttığı gibi çiçeklerin yapraklarında sararma ve çiçeklerinde solmalara sebep verir.

Afrika menekşesi nasıl yetiştirilir?

Afrika menekşesi aydınlık sever ama direkt güneş ışığında yaprakları yanabilir. Perde arkasından süzülen ışık daha uygundur. Cam önüne perdenin arkasına yerleştirebilirsiniz. Evin ortasında yer alırsa da yeterli güneş alamayacağı için büyüyemez.

Menekşe ne renk olur?

Menekşe rengi, kırmızıya çalan mavi ve maviye çalan mor renklerine denir. Adını menekşe çiçeğinden alır. Menekşe renginin dalgaboyu 420-380 nanometre civarındadır.

Menekşe yabani bir bitki midir?

Menekşe, menekşegiller (Violaceae) familyasına bağlı Viola cinsini oluşturan çoğunlukla saksılarda yetiştirilen bitki türlerinin ortak adı. 400 ile 500 arası türü bulunmaktadır. Dünyanın birçok yerinde yetişebilmekle beraber en çok kuzey yarımkürede yetişir.

Menekşe kokusu var mı?

Menekşe kokusu ise illüzyonu andıran etkisi ile diğer tüm kokulardan farklıdır. Çünkü menekşe kokusunu iyottan alır. ... Birkaç nefes boyunca koku alma reseptörleri çalışmadığından, hiçbir koku alamayız. Koku yeniden belirdiğinde ise beynimiz bu kokuyu yeni bir uyaran olarak tanımlar.

Menekşe çiçeği sıcağı sever mi?

Menekşeler aydınlık ortamları sever ancak dik gelen güneş ışınları onlara göre değildir. Perde arkasından gelen ışık onlar için idealdir. Menekşeyi konumlandırırken yaz kış ayrımı yapılmalıdır. Doğu penceresi genelde uygun bir konumdur çiçeklenmek için ihtiyacı olan güneşlenmeyi alırken yakıcı güneşten de korunabilir.

Menekşe açması için ne yapmalı?

Menekşe yıl boyu faaliyet gösterip çiçek açtığı için düzenli olarak gübrelenmesi gerekir. Özellikle fitilli(ipli) sulama ve kendinden sulamalı saksılar için hazırlanan harçlarda yeterli besin elementleri olmayacağından mutlaka gübrelenmesi gerekmektedir.

Menekşe büyük saksıda olur mu?

Büyük ya da küçük menekşe saksısı modelleri bulunduğu için, her boyutta menekşe saksısına da kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Menekşe saksı çeşitleri sadece saksı rengine ya da boyutlarına göre çeşitlilik göstermez, ayrıca saksının üretildiği malzemelere göre de değişkenlik gösterir.

Hercai menekşe güneş ister mi?

Yetiştirilmesi, bakımı Hercai menekşe güneşli ve yarı gölgeli yerlerde yetiştirilmeye uygundur. Koyu gölge yerlerde yetiştirilmez.

Hercai menekşe nerede yetişir?

Hercai Menekşe Bitkisel Özellikleri Akdeniz ve Kıyı Ege başta olmak üzere Doğu Anadolu gibi sert iklim yapısına sahip olan bölgelerde saksı ekimi yapılabilir. Ancak ilk kış ayında don görmeyen serin bir yerde bekletilmesi önemlidir. Hercai menekşe tohumu yılda 3 kez ekilebilir.

Hercai menekşe evde yetişir mı?

Saksıda ve bahçede yetiştirilebilen çeşitleriyle her ortama uyum sağlar. Hercai menekşe: Beş iri taç yaprağıyla rengarenktir ve sanki gülen bir yüze sahiptir. ... Narin ve kaprisli bir çiçek olmayan Cezayir menekşesinin bakımı da kolaydır; kışın, gölgede yetişir, yapraklarını dökmez.

Hercai Menekşe bakımı nasıl yapılır?

Hercai menekşe çeşidi fazla bakım istemese de belli bir miktarda suya ihtiyaç duyuyor. Humuslu bir toprakta yaşamını sürdüren hercai menekşesini doğru şekilde sulayarak ömrünü uzatabilirsiniz. Hercai menekşenin sulamasını saksı tabanından gerçekleştirerek daha olumlu bir gelişim elde edebilirsiniz.

Afrika menekşesi tohumu ne zaman ekilir?

Tohum ekimi için en uygun zaman eylül-ekim aylarıdır. Bununla beraber sera koşullarında yılın herhangi bir zamanında da olabilir. 22°C sıcaklıkta, tohum ekiminden 10 gün sonra çimlenme başlar ve fidecikler toprak yüzeyinde görülür. Ancak gelişmeleri için en az 3–4 ay beklemek gerekir.

Hercai menekşe çok yıllık mı?

Tanımı: Çoğunlukla tek veya iki yıllık, bir kısmı ise çok yıllık olan kısa boylu otsu bir bitkidir. Yeşil renkli ucuna doğru sivrilen oval biçimli, kenarları dişli yaprakları vardır. Budama: Bitkinin solan çiçekleri koparılırsa çiçek açması teşvik edilir. ...

Çuha Çiçeği nasıl üretilir?

Çuha Çiçeği Nasıl çoğaltılır Çuha çoğaltılması bitkinin köklerinden ayırma yöntemiyle olabilir. Bitkinin kökünden çıkarak üst kısımlara uzanan ince kısımlar bitkiye benzeyen yeni bitkiler oluşturur. Bu yeni bitkileri alıp ufak bir saksıya dikilerek yeni çuha çiçekleri oluşturabilirsiniz.

Afrika menekşesi saksı değişimi ne zaman?

Afrika menekşeleri bulundukları saksılarda uzun süre yaşayabilir. Saksı değişimi genellikle ilkbahar aylarında yapılır.

Menekşenin toprağı hangi ayda değiştirilir?

Sonbahar ve bahar aylarında saksı değişimi ve dikimi için en uygun zamandır .

Menekşe saksıları nasıl olmalı?

Menekşe saksısı nasıl olmalıdır

  1. Yayvan, geniş ağızlı ve aşağı doğru daralmalıdır.
  2. Mutlaka tahliye deliği olmalıdır.
  3. Altlığı geniş olmalı bol suyla sulama imkanı tanımalıdır.
  4. Nem dengesini bozmamalıdır. ( Yanları açık seramik orkide saksısı, hypertufa vb. ...
  5. Saksı boyutu yaprak çapının 1/3 ü kadar olmalı.

Menekşe hangi toprağı sever?

Öncelikle menekşe topraktan ne ister onu açıklamaya çalışalım. Afrika menekşeleri nemli toprağı sever. Bu nedenle hazırlanan saksı harcında kullanılan malzemelerin nem tutma özelliği olmalıdır.

Menekşe saksısı kaç litre olmalı?

Menekşe saksı ölçülerimiz: 160 / 90 mm - 1,2 LT plastik menekşe saksısıdır. Saksı değiştirirken çiçekleriniz çok kolay zarar görebilir, kökleri kırılabilir, yeni saksıya geçince siz nasıl olduğunu hiç anlamadan ölebilir.