Boraks dekahidrat nedir?

İçindekiler:

  1. Boraks dekahidrat nedir?
  2. Boraks dekahidrat nerede kullanılır?
  3. Boraks nedir ne işe yarar?
  4. Boraks nelerde var?
  5. Slime için boraks nasıl hazırlanır?
  6. Slime boraks nasıl yapılır?
  7. Boraks ve tutkal ile Slaym nasıl yapılır?
  8. Slime için hangi tutkal kullanılır?
  9. Slime ın katı olması için ne yapıyorsun?

Boraks dekahidrat nedir?

Boraks Dekahidrat ( Sodyum Tetra Borat ), Bor elementi periyodik sistemin 3. grubunun başında yer alır. Atom numarası 5, atom ağırlığı 10.

Boraks dekahidrat nerede kullanılır?

Ayrıca temizleyici ajan, su yumuşatıcı, antifrizler için korozyon önleyici olarak, emaye (mineleyici) üretiminde, cilalama kaplama(şelaklar), ısı dayanımlı cam (pyrex gibi) üretiminde, gübrede, diğer kimyasallarda (çok miktarda tüketildiğinde toksik) koruyucu olarak kullanılmaktadır.

Boraks nedir ne işe yarar?

Boraks, halı temizliğinde de kullanılan etkili bir mineraldir. Boraks yardımıyla halıların dibine çöken pislikleri temizleyebilen ve lekeleri ortadan kaldıran bir temizlik ürünü yapabilirsiniz.

Boraks nelerde var?

Merak Edilen Yönleri ve Tüm Kullanım Alanlarıyla Boraks Asidik yapıya sahip olan madde, suda çözünür ve beyaz toz şeklindedir. Deniz suyunda doğal olarak bulunur. Tarihi çok eskilere dayanan boraks, eskiden insanlar tarafından yiyeceklerin bozulmadan muhafaza edilmesinde ve temizlik amacıyla kullanılırdı.

Slime için boraks nasıl hazırlanır?

1 yemek kaşığı boraksı, 1 su bardağı sıcak suyun içine koyup, iyice karıştırın. Boraks tozu tamamen eriyene kadar karıştırmaya devam edin.

Slime boraks nasıl yapılır?

Slime yapmak için ilk olarak 1 yemek kaşığı boraksı (veya deterjanı, sabunu) 1 su bardağı sıcak suyun içerisine döküp iyice karıştırın. Deterjanınız veya boraks tozunuz tamamen eriyene kadar karıştırmaya devam edin. Karıştırma işleminin ardından bir kavanoza yarım su bardağı tutkal dökerek sıcak su ile karıştırın.

Boraks ve tutkal ile Slaym nasıl yapılır?

Slime Nasıl Yapılır? Bir su bardağı ılık suya çay kaşığı ucu ile boraks ve bir çay kaşığı ucu ile gıda boyası ekleniyor. Kıvam alana kadar karıştırıyoruz. Sonrasında bir kaseye su bazı tutkal ekleniyor ve üzerine bir bardak oda sıcaklığındaki su ilave ediliyor ve karıştırma işlemine devam ediliyor.

Slime için hangi tutkal kullanılır?

Slime hamuru için gerekli malzemeler nelerdir? Türkiye ve Dünya'nın vazgeçilmez eğlencesi Slime malzemesi; Bir bardak ılık su, bir bardakta oda sıcaklığında su, çay kaşığının ucu ile jellendirici boraks, çay kaşığı ucu ile gıda boyası, su bazlı Polimer K-10 tutkal, son olarak sim (miktarı kendiniz belirleyiniz).

Slime ın katı olması için ne yapıyorsun?

Yöntem 1 / 2: Slime'ı Yumuşatmak İçin Basit Yöntemler Kullanmak

  1. Biraz su ekle. Kulağa fazla basit geliyor, değil mi? ...
  2. Biraz antibakteriyel jel dök. Slime'ı yumuşatmanın başka bir yolu da içine bir ya da iki damla antibakteriyel jel dökmektir. ...
  3. Losyonla nemlendir. ...
  4. Biraz daha yapıştırıcı ekle.