Yumuşayan kaktüse ne yapılır?

İçindekiler:

  1. Yumuşayan kaktüse ne yapılır?
  2. Solan kaktüs nasıl canlandırılır?
  3. Sararmış kaktüs nasıl kurtarılır?
  4. Kaktüs neden renk değiştirir?
  5. Kaktüslere ne iyi gelir?
  6. Tüylü kaktüs nasıl çoğaltılır?
  7. Kaktüs ne kadar zamanda bir sulanır?

Yumuşayan kaktüse ne yapılır?

Fazla sulama ve nem kaktüslerde anından yumuşa başlatır. Bu durumda yapmanız gereken kaktüsleri hemen toprağından çıkarmak ve kuru bir zemin üzerinde 5-10 gün bekletmektir.

Solan kaktüs nasıl canlandırılır?

Bu durum online kaktüs gönder diyerek yeni bir tane sipariş vermeniz gerekmiyor. Çünkü çürümenin başlaması kaktüsünüzü kaybettiğiniz anlamına gelmiyor. Bu durumda derhal kaktüsü bol güneş alan bir yere çıkarın ve sulama yapmayın. Yaklaşık 10 ila 15 gün beklediğinizde köklerde yeniden filizlenme olabilir.

Sararmış kaktüs nasıl kurtarılır?

Kaktüsü topraktan çıkarın. Yumuşamış, sararmış kısımları keskin bir bıçakla kesin. Kaktüsü ıslatmadan kuru kağıt havlu üzerinde 2 gün bekletin ki kesilen bölüm iyileşsin. Ardından kaktüs toprağına yani kumlu geçirgen toprağa kaktüsü dikin.

Kaktüs neden renk değiştirir?

Bu görüntünün sebebi kök çürümesidir. Aşağıdan yumuşamaya ve sararmaya ve de sonrasında kahverengiye dönmeye başlayan kaktüsün kökleri çürümüş demektir. Kaktüslerde kök çürümesinin sebebi de genellikle fazla sulama veya yanlış toprak seçiminden dolayı toprağın nemi fazla tutmasıdır.

Kaktüslere ne iyi gelir?

Kaktüs için en iyi gübre, "çiçek coşturan" veya "çiçek açtıran vitamin" olarak adlandırılan suni gübrelerdir. Gübrenin, az azotlu, çok potasyumlu ve çok fosforlu olmasına özen gösterilmelidir. Gübreleme için en uygun zaman ilkbahar mevsimidir. Kış aylarında kaktüs dinlenme döneminde olduğu için gübreyi kullanamaz.

Tüylü kaktüs nasıl çoğaltılır?

KAKTÜS NASIL ÇOĞALTILIR? Kaktüs yetiştiriyorsanız bir süre sonra kaktüsün yanlarında yeni küçük yavrular görebilirsiniz. Bu yavrular ile karşılaştığınızda kaktüsünüzü çoğaltabilirsiniz. Kaktüsü bıçak yardımı ile yavru kaktüsten ayırarak yeni bir saksıya koymalısınız.

Kaktüs ne kadar zamanda bir sulanır?

Kaktüsler, ilkbahar aylarından sonbahar aylarına kadar haftada 1 sulanırken kış aylarında hiç sulanmamaları gerekmektedir. Kaktüsü sularken doğrudan yapraklarının üzerini ıslatmak çürümelerine yol açacağı için diplere doğru sulanması ve çok fazla su dökülmemesine dikkat etmek gerekmektedir.