Alanya Kleopatra Plajı Ücretli mi?

İçindekiler:

  1. Alanya Kleopatra Plajı Ücretli mi?
  2. Kleopatra Plajı Alanya dalgalı mı?
  3. Kleopatra Alanya'ya geldi mi?
  4. Alanya'nın en güzel denizi neresi?
  5. Kleopatra plajı taşlı mı?
  6. Kleopatra Plajı hangi mahallede?
  7. Alanya Kleopatra Plajı ismi nereden gelir?
  8. Alanya Kleopatra Plajı hangi semtte?

Alanya Kleopatra Plajı Ücretli mi?

Antalya'nın Alanya ilçesinde bulunan Kleopatra Plajı her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Bu plaj ise ismini ünlü Mısır Kraliçesi Kleopatra'dan almıştır. ... Aynı zamanda Kleopatra Plajı mavi bayrağa sahip bir plaj olarak öne çıkmaktadır. Plaj girişi ise ücretsiz olarak bilinir.

Kleopatra Plajı Alanya dalgalı mı?

Alanya'nın en çok tercih edilen plajlarından biri olmasının en büyük sebebi, incecik altın sarısı kumları. Yaklaşık 2 km uzunluğunda bir sahil şeridine sahip olan plajın, mavi bayraklı denizi sığ ve genellikle dalgalı. ... Kleopatra Plajı'nın sadece gündüz değil akşam saatlerinde de kalabalık olduğunu görünce şaşırmayın.

Kleopatra Alanya'ya geldi mi?

Mısır Kraliçesi Kleopatra Akdenizde çıktığı her sefer sırasında Alanya'ya uğramış ve bu plajda denize girermiş. Alanya Kleopatra plajı işte bu kriterlerin hepsini yerine getirmiş ve Mavi bayrak sahibi olarak Dünyaca önlü olmuştur.

Alanya'nın en güzel denizi neresi?

1- Damlataş Plajı Alanya'nın en güzel plajlarından olan damlataj plajı, damlataş bölgesinde olup turistlerin ve yerlilerin sıkca rağbet ettiği yerlerden biridir. Masmavi sularında, dalgasız bir deniz deneyimi ve müthiş kültürel manzaralarından dolayı tercih edilen plajdır.

Kleopatra plajı taşlı mı?

Yaklaşık 3 km. uzunluğunda olan plaj, ileriye doğru gittikçe yer yer farklı isimlerle de adlandırılıyor. Kalenin altında bulunan Kızılkule ve limanın ardından başlayan plaj, aslında diğer yakadaki Kleopatra Plajı ile benzer özelliklere sahip. ... Mavi Bayrak sahibi olan Keykubat Plajı'nın ilerisinde taşlı yerler de var.

Kleopatra Plajı hangi mahallede?

Kleopatra Plajı 36.551231 enlem ve 31.976282 boylamda yer almaktadır. Semt/Mahalle olarak Kızlar Pınarı Mh. ve Alanya ilçesine bağlıdır. Kleopatra Plajı haritası Antalya ili içinde nerede olduğu harita merkezinde gösterilmektedir.

Alanya Kleopatra Plajı ismi nereden gelir?

Kleopatra plajı adını M.Ö.69 -M.Ö.30 yılları arasında yaşamış Antik Mısır'ın son Helenistik kraliçesi Kleopatra'dan almıştır. ... Mısır Kraliçesi Kleopatra Akdenizde çıktığı her sefer sırasında Alanya'ya uğramış ve bu plajda denize girermiş.

Alanya Kleopatra Plajı hangi semtte?

Kleopatra Plajı 36.551231 enlem ve 31.976282 boylamda yer almaktadır. Semt/Mahalle olarak Kızlar Pınarı Mh. ve Alanya ilçesine bağlıdır. Kleopatra Plajı haritası Antalya ili içinde nerede olduğu harita merkezinde gösterilmektedir.