Kadınlarda yumurtalık nerede bulunur?

İçindekiler:

  1. Kadınlarda yumurtalık nerede bulunur?
  2. Kist karnı şişirir mi?
  3. Çikolata kisti ağrısı nasıl olur?
  4. Yumurtalık kisti hangi bölüme gidilir?

Kadınlarda yumurtalık nerede bulunur?

Kadında üreme hücresi olan yumurtalar, karın boşluğunda rahmin iki tarafında ve tüplerin altında yerleşmiş olan yumurtalıklarda muhafaza edilir. Her bir yumurta, folikül adı verilen birimleri oluşturacak şekilde, hormon üretimi sağlayan yardımcı hücrelerle çevrelenmiş olarak hazır halde bekletilir.

Kist karnı şişirir mi?

Rutin bir kontrol sırasında ortaya çıkan bir teşhis oldu çünkü. Ama bu tür rahatsızlıkların önemli belirtileri arasında, bazen adet düzensizlikleri, karın ağrısı, karında şişkinlik,sindirim sistemi bozuklukları, idrar yolu şikayetleri, ani bıçak saplanma türünde sancılar bu tür kistlerin belirtileri arasında sayılır.”

Çikolata kisti ağrısı nasıl olur?

Endometriozisin yumurtalığı tutması ile ortaya çıkan çikolata kistinin en yaygın belirtileri ise; dismenore yani menstruasyon sırasında ağrı, disparoni yani cinsel birliktelik sırasında veya sonrasında ağrı, disüri yani idrar yaparken ağrı, bağırsak hareketleri ile ağrı, alt karın ve bel ağrısı, infertilite-gebe ...

Yumurtalık kisti hangi bölüme gidilir?

Dermoid kistler ancak cerrahi müdahale ile alınabilir. İlaçlı tedavisi mümkün değildir. Bu yüzden ilk olarak başvurulacak olan bölüm kadın hastalıkları bölümüdür. Burada doktorların gerekli olan muayeneleri bittikten sonra ancak kadın hastalıkları uzmanı olan bir cerrah operasyonunu gerçekleştirebilir.