Küçük çakı taşımak suç mu?

İçindekiler:

  1. Küçük çakı taşımak suç mu?
  2. Biber gazı satın almak yasal mı?
  3. Biber gazı astımı tetikler mi?
  4. Arabada çakı taşımak yasak mı?
  5. Sustasız çakı taşımak suç mu?

Küçük çakı taşımak suç mu?

Dağcılıkta, trekking faaliyetlerinde kullanılan bıçak, çakı, muşta, pala, sopa gibi aletler doğada kullanılmaktadır. Ancak bu aletler şehirde, yerleşim yerlerinde taşınırsa, kullanılırsa, bulundurulursa bu suçtur. ... Hatta bu aletleri bulundurmak, taşımak, almak ve satmak da suç kapsamına girer.

Biber gazı satın almak yasal mı?

Kanunda net bir şekilde biber gazı ya da göz yaşartıcı sprey kullanımı ile ilgili yasak maddesi bulunmamaktadır. Bu nedenle biber gazı yasaktır ya da biber gazı kullanmak suçtur denilemez.

Biber gazı astımı tetikler mi?

Nefes darlığı başta olmak üzere, burun akıntısı, şiddetli öksürük, ciddi astım ataklarına yol açmaktadır. Hatta akciğerlerde ödeme bile sebep olabilmektedir. Biber gazının yol açtığı bu zararlar arasında astım atakları ve akciğer ödemi ölümcül neticelere maruz bırakabilir.

Arabada çakı taşımak yasak mı?

Dağcılıkta, trekking faaliyetlerinde kullanılan bıçak, çakı, muşta, pala, sopa gibi aletler doğada kullanılmaktadır. ... Bundan dolayı doğada kullanılması gereken, belirli bir spor faaliyetine özgü kesici ve saldırı aleti olarak kullanılabilen aletlerin şehirde, vatandaşların arasında taşınması suçtur, yasaktır.

Sustasız çakı taşımak suç mu?

İlgili kanuna göre; ülke içinde kama, hançer, saldırma, şişli baston, sustalı çakı, pala, kılıç, kasatura, süngü, sivri uçlu ve oluklu bıçaklar, topuz, topuzlu kamçı, boğma teli veya zinciri, muşta ile salt saldırı ve savunmada kullanılmak üzere özel nitelikteki benzeri aletlerin yapımı ve bulundurulması özel kanunla ...