Mavi nin kelime anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Mavi nin kelime anlamı nedir?
  2. Mavi diye isim olur mu?
  3. Osmanlıca mavi ne demek?
  4. Renk Türkçe kökenli mi?
  5. Mavi kelimesinin kökü nedir?
  6. Türkiye'de mavi ismi var mı?
  7. Farsça'da mavi ne demek?
  8. Arapça Mai ne demek?
  9. Mavi depresyon rengi mi?

Mavi nin kelime anlamı nedir?

Mavi isminin anlamı: Gökyüzünün rengi.

Mavi diye isim olur mu?

Türkiye'de kadın ve erkek isimleri oldukça çeşitlilik göstermektedir. Son zamanlarda isim tercihleri değişmiştir ve klasik isimler dışında farklı isimler tercih edilmektedir. Bu isimler daha çok hem kız hem erkek için kullanılabilen isimlerdir. Bu isimlerden birisi de Mavi ismidir.

Osmanlıca mavi ne demek?

mai / maî / mâî / مائى Su cinsinden, su ile ilgili, mavi.

Renk Türkçe kökenli mi?

Farsça ve Orta Farsça (Pehlevice veya Partça) aynı anlama gelen rang رنگ sözcüğünden alıntıdır. (NOT: Farsça sözcük Sanskritçe rāga राग "renk, özellikle kırmızı renk" sözcüğü ile eş kökenlidir. ) Bu sözcük Hintavrupa Anadilinde yazılı örneği bulunmayan *reg-3 "boyamak" biçiminden evrilmiştir.

Mavi kelimesinin kökü nedir?

mavi kelime kökeni Arapça māˀī veya māwī ماءى/ماوى "suya ait, su gibi, su rengi, mavi" sözcüğünden alıntıdır. Arapça sözcük Arapça mwh kökünden gelen māˀ ماء "su" sözcüğünün nisbet halidir.

Türkiye'de mavi ismi var mı?

Mavi isminin kökeni: Mavi ismi Arapça kökenli bir isimdir. Türkiye'de Mavi ismi 1307 kişide vardır.

Farsça'da mavi ne demek?

Arapça "mavi" kelimesinin Türkçe karşılığı "gök" kelimesidir. Farsça mavi anlamında kullanılan "kebût" ise hem suya hem göğe dokunur çünkü kebût "güvercin" anlamına gelir.

Arapça Mai ne demek?

Mai anlamı: Mavi (eski Arapça).

Mavi depresyon rengi mi?

MAVİ Yalnızlığı, üzüntüyü, depresyonu, bilgeliği, güveni ve sadakati simgeler. Sinir hastalıkları kliniklerinde kesinlikle mavi renkten özellikle koyu maviden kaçınılmalı, psikologların hasta görüşmelerinde mavi renkli giysiler asla giymemelidir. İş görüşmelerine mavi giyerek gitmek kararlılığı ve bağlılığı ifade eder.