Sıfır Ticari Araç muayene süresi ne zaman başlar?

İçindekiler:

  1. Sıfır Ticari Araç muayene süresi ne zaman başlar?
  2. Araç muayene geçerlilik tarihini nasıl öğrenirim?
  3. TÜVTÜRK son muayene geçerlilik tarihi nedir?
  4. Ticari araç muayenesi nasıl yapılır?
  5. Son muayene geçerlilik tarihi nerede yazar?
  6. TÜVTÜRK araç Muayene kaç yılda bir?
  7. Araç muayene cezasi ne kadar 2020?
  8. SUV araçlar muayene kaç yılda bir yapılır?

Sıfır Ticari Araç muayene süresi ne zaman başlar?

Araç muayene süreleri yeni araçlar için 3 yıl, 3 yaş ve daha büyük hususi araçlar için 2 yıl ve ticari araçlar için ise bir yıldır.

Araç muayene geçerlilik tarihini nasıl öğrenirim?

PLAKA ÜZERİNDEN ARAÇ MUAYENE SORGULAMA İŞLEMLERİ E-devlet sitesinden araç muayene sorgulama https://www.turkiye.gov.tr/muayene-durum-sorgulama bağlantısı kullanılarak araç muayene sorgulaması yapılır. E-devlet üzerinden kendi kimlik bilgilerinizle sisteme girmeli ve araç bilgileriyle sorgulama yapmalısınız.

TÜVTÜRK son muayene geçerlilik tarihi nedir?

Son muayene geçerlilik tarihi, kullandığınızın aracın muayene tarihinin ne zaman dolacağını gösteren bir bilgidir. Aracınızın gelecekteki muayene tarihi, muayeneye son gidiş tarihiniz üzerinizden hesaplanır ve ardından ruhsatınız üzerine işlenir.

Ticari araç muayenesi nasıl yapılır?

Araç muayenesi TÜVTÜRK aracılığıyla yapılır. Randevu yöntemi ile çalışan bu kurumda sıra almak gerekir. Bunun için iki farklı yol vardır. TÜVTÜRK ücretsiz randevu hattı olan 0850 222 88 88 nolu telefondan veya www.tuvturk.com.tr adresinden araç muayene randevusu alınabilir.

Son muayene geçerlilik tarihi nerede yazar?

Aracınıza ait ruhsatınızın üzerinde muayene geçerlilik süresi yazmaktadır. Araç ruhsatınıza bakarsanız aracınızı ilk kez muayene ettirdiğiniz tarih bilgisinin üzerinde olduğunu görürsünüz. Araç ruhsatına bakıldığında ilk muayene tarihi, son muayene tarihi ve bir sonraki muayene tarihi görülebilir.

TÜVTÜRK araç Muayene kaç yılda bir?

Hususi/Resmi Otomobiller İlk üç yaş ve sonrası her iki yılda bir muayene edilmelidir (M1G sınıfındaki hususi ya da resmi arazi taşıtları da bu grupta yer alır).

Araç muayene cezasi ne kadar 2020?

Ayrıca 2020 yılı itibarıyla aracını muayeneden geçemeyen araç sahipleri için ceza 288 TL'ye çıkmış durumda. Yani muayene yapılmış bir araçla trafiğe çıkıldığı zaman 288 TL değerinde ceza ödemek mecburiyetinde kalınmaktadır.

SUV araçlar muayene kaç yılda bir yapılır?

Arazi, SUV & Pick-up araçlarda muayene 2 yılda - TeknoSeyir.