Sağlık ocağı kaydı nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Sağlık ocağı kaydı nasıl yapılır?
  2. Hamilelik sağlık ocağına bildirilmeli mi?
  3. Aile hekimi değişikliği için ne yapılmalı?
  4. Aile hekimi gebelik takibi yapar mı?
  5. Aile hekimi aile sağlığı elemanının sözleşmesini feshedebilir mi?

Sağlık ocağı kaydı nasıl yapılır?

Yazılı talep ile kişinin kendisinin seçmek istediği aile hekimine veya ilgili Toplum Sağlığı Merkezine / İlçe Sağlık Müdürlüğüne bizzat başvuru ile yapılabilmektedir.

Hamilelik sağlık ocağına bildirilmeli mi?

Gebeliğinden emin olan anne adaylarının ilk yapması gereken Aile Sağlığı Merkezine giderek bağlı olduğu aile hekimine veya aile sağlığı elemanına bildirimde bulunmaktır. Bir Kadın-Doğum uzmanına veya hastanede takip düşünenlerin de mutlaka aile sağlığı merkezine kayıt olması gerekir.

Aile hekimi değişikliği için ne yapılmalı?

Aile hekiminizi değiştirmek için ALO 182 MHRS çağrı merkezini arayarak sizinle iletişime geçen temsilciye talebinizi iletebilirsiniz.

Aile hekimi gebelik takibi yapar mı?

Gebelik sürecini doğru yönetmek önemli Gelişmiş ülkelerde (aile hekimi başına düşen nüfus 11 arasında olan, günlük poliklinik sayısı yirmiyi geçmeyen) birinci basamak sağlık hizmeti kapsamında gebelik süreci tamamen aile hekimi bünyesinde takip edilir.

Aile hekimi aile sağlığı elemanının sözleşmesini feshedebilir mi?

MADDE 14- (1) Sözleşmeyle çalıştırılan aile hekimleri ve aile sağlığı elemanları askerlik, doğum, emeklilik veya diğer sebeplerle iki ay önceden bildirmek kaydıyla sözleşmenin sona erdirilmesini talep edebilirler.