Vakıf emeklilikten çıkmak için ne yapmalıyım?

İçindekiler:

  1. Vakıf emeklilikten çıkmak için ne yapmalıyım?
  2. BES para iadesi nasıl alınır?
  3. Vakıf bireysel emeklilikten nasıl çıkılır?
  4. Bireysel emeklilik iptal edersem ne olur?
  5. Vakıf Emeklilik BES kaç yıl?

Vakıf emeklilikten çıkmak için ne yapmalıyım?

Otomatik BES iptali için kurulan 9 237 numaralı hattı arayabilirsiniz. Vakıf Emeklilik çağrı merkezine cayma talebinizi iletebilir ve BES çıkış işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.

BES para iadesi nasıl alınır?

BES müşteri hizmetlerine iptal talebinizi ilettiğiniz zaman sisteme yatırılan paranızı da geri iade alabilirsiniz. Neredeyse tüm bankaların Bireysel Emeklilik Sistemi olduğu için maaşınızı hangi bankadan alıyorsanız o bankaya iptal talebi göndermeniz gerekmektedir.

Vakıf bireysel emeklilikten nasıl çıkılır?

kimlik numarası boşluk CAYMA boşluk doğum tarihinizi yazın ve 4933'e SMS gönderin. Gönderdiğiniz mesaj ile BES iptal işleminiz gerçekleşecektir. Ve Vakıf emeklilik tarafından durum değerlendirme kısmına alınacaktır.

Bireysel emeklilik iptal edersem ne olur?

Sistemden 3 yılda ayrılma durumunda devlet katkısı tutarının tamamı kesilir. Yani herhangi bir katkı payı alınamaz. 3 ile 6 yıl arasında sistemden ayrılma durumunda hesaptaki devlet katkısı tutarının %15' i alınırken %85'i kesilir.

Vakıf Emeklilik BES kaç yıl?

Bireysel Emeklilik Sisteminde giriş tarihinden itibaren en az 10 yıl sistemde bulunmak ve 56 yaşını tamamlamak koşulu ile emekliliğe hak kazanılabilmektedir.