Hamilelikte göğüs ucu ağrısı olur mu?

İçindekiler:

  1. Hamilelikte göğüs ucu ağrısı olur mu?
  2. Gebelikte gögüs agrısı neden olur?
  3. Gögüslerde ağrısı neden olur?
  4. Memede acı hissi hamilelik belirtisi mi?

Hamilelikte göğüs ucu ağrısı olur mu?

Memenin tamamında ya da meme ucunda hassasiyet görülmesi, hamileliğin ilk belirtilerinden biri olarak kabul edilir. Gebeliğin oluşması ile birlikte kadınlık hormonları yükselmeye başlar ve kan dolaşımında da genel bir artış görülür.

Gebelikte gögüs agrısı neden olur?

Bu ağrıya sebep olarak sayılabilecek durumlar ise rahim büyümesi, göğüs hassasiyeti veya stres neden olabilir ve nadiren daha ciddi hastalıklar da neden olabilmektedir. Bu gebelikte bebek ve rahim büyüdükçe akciğerler ve mide gibi çevre organlar üzerindeki baskı artar. Bu basınç göğüs ağrısına neden olabilir.

Gögüslerde ağrısı neden olur?

Bununla birlikte göğüs ağrısı şikâyeti varlığında öncelikle mutlaka kalp sorunları ekarte edilmelidir. Göğüs ağrısının diğer nedenleri arasında akciğer sorunları, hazımsızlık, reflü, kas gerginliği, göğüs kemiğine yakın kaburga eklemlerinde iltihaplanma sayılabilir. Birçok farklı problem göğüs ağrısına neden olabilir.

Memede acı hissi hamilelik belirtisi mi?

Sperm ile yumurtanın birleşmesinden sonra meydana gelen ağrı, sızı, dolgun, şişkin ve hassas göğüsler, hamileliğin ilk belirtileri arasında yer almaktadır. Dokunulduğunda bile şiddetli ağrıların görüldüğü bu durum, hamile olduğunuza işaret edebilir.