Lisans mezunu Nasıl polis Olunur?

İçindekiler:

  1. Lisans mezunu Nasıl polis Olunur?
  2. Lisans mezunları polis olabilir mi?
  3. Lisans mezunu nasıl komiser olur?
  4. Üniversite sınavıyla Nasıl polis Olunur?
  5. Lisans mezunları nasıl komiser yardımcısı olur?

Lisans mezunu Nasıl polis Olunur?

2 veya 4 yıllık üniversite mezunları POMEM tarafından düzenlenen sınava başvuru yaparak polis memuru olabilirler. POMEM sınavda başarılı olan ön lisans ve lisans mezunu adaylara 6 ay yatılı ve ücretsiz eğitim verir. Bu eğitimin ardından polis memuru olarak mezun olunur.

Lisans mezunları polis olabilir mi?

Polis Meslek Yüksekokulları Giriş Yönetmeliği'nin 5. maddesi gereği; “Yüksekokullara, 4652 sayılı Polis Yüksek Öğretim Kanununun 10 uncu maddesinde belirtilen eğitim kurumlarından (Lise ve dengi okullardan) mezun olanlar başvurabilirler.” hükmü gereğince ön lisans mezunları da lise mezunu kapsamında sınava alınmaktadır ...

Lisans mezunu nasıl komiser olur?

- Komiser olmak için lisans mezunu olmak şarttır. Ön lisans eğitimi ile PAEM eğitimine katılıp ardından buradan lisans eğitimine tamamlamanız gerekir. - Komiser olmak için KPSS sınavına dahil olup bu sınavda P3 dalında 70 ve üzeri puan almanız gerekmektedir.

Üniversite sınavıyla Nasıl polis Olunur?

PMYO'lar kadın ve erkek adaylar için sınav düzenler. Sınava katılım şartları arasında üniversite sınavına girmiş olmak ve TYT sınavından belirtilen yeterli puanı almış olmak gerekiyor. Bu şartı sağlayan lise mezunları Polis Meslek Yüksekokullarına başvuru yaparak polis olma sürecini başlatabiliyorlar.

Lisans mezunları nasıl komiser yardımcısı olur?

Bu kişiler üniversite mezuniyetlerinden sonra KPSS sınavına girerler. Sınavda başarılı olmalarının ardından PAEM'de eğitimlere katılmak için başvuru yapabilirler. PAEM'de eğitimlerini tamamlayan bu kişiler yardımcı olarak görevlerine başlarlar.