Yeni Yargıtay üyeleri kimler?

İçindekiler:

  1. Yeni Yargıtay üyeleri kimler?
  2. Yargıtay kaç üyesi var?
  3. Yargıtay 6 daire başkanı kimdir?
  4. Yargıtay 16 Hukuk Dairesi Başkanı kimdir?
  5. 16 ceza dairesi başkanı kim?
  6. Yargıtay kaç üyeden oluşur kim seçer?
  7. Yargıtay 6 Ceza Dairesi hangi davalara bakar?
  8. Yargıtay daire başkanı kim?
  9. Danıştay kaç üyeden oluşur 2021?
  10. Yargıtay 16 Hukuk Dairesi kapandı mı?
  11. Yargıtay 12 Hukuk Dairesi Başkanı kim?
  12. 16 Ceza Dairesi kapandı mı?
  13. Cemal Baş kimdir?

Yeni Yargıtay üyeleri kimler?

Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Selfet Giray, eski HSK Genel Sekreteri Fuzuli Aydoğdu, Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Mehmet Beyhan Seçkin, İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Canel Rüzgar, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, hakim Kemal Güngör, Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, Savcı Mustafa Doğan ve ...

Yargıtay kaç üyesi var?

Günümüzde Ankara' da bulunan Yargıtay'ın kanununda değişiklik yapılarak 32 olan daire sayısı olan üye sayısı 387'ye çıkarılmıştır. 2016 yılında gerçekleştirilen değişiklik ile birlikte bugün Yargıtay'ın daire sayısı 44 olup Yargıtay üye sayısı ise 310' dur. Yargıtay Hukuk ve Ceza Dairelerinden oluşur.

Yargıtay 6 daire başkanı kimdir?

25 Temmuz 2005 tarihinde Yargıtay Üyeliğine seçilen Erkan Öztürk, Yargıtay Büyük Genel Kurulu'nca tarihinde Yargıtay Altıncı Ceza Dairesi Başkanlığı'na seçilmiş olup halen bu görevini sürdürmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Yargıtay 16 Hukuk Dairesi Başkanı kimdir?

16.H.D. Başkanı 19.07.2004 tarihinde Yargıtay Üyeliğine seçilen Camal Baş, Yargıtay Büyük Genel Kurulu'nca 21.02.2011 tarihinde ilk kez 23.02.2015 tarihinde ikinci kez Yargıtay Onaltıncı Hukuk Dairesi Başkanlığı'na seçilmiş olup halen bu görevini sürdürmektedir. Almanca bilen Baş, evli ve üç çocuk babasıdır.

16 ceza dairesi başkanı kim?

Yargıtay 16.Ceza Dairesi Başkanı Sayın Muhsin ŞENTÜRK Cumhuriyet Başsavcımız Sayın Gökhan KARAKÖSE'yi makamında ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Yargıtay kaç üyeden oluşur kim seçer?

Kurulun, üç üyesi birinci sınıf olup, birinci sınıfa ayrılmayı gerektiren nitelikleri yitirmemiş adlî yargı hâkim ve savcıları arasından, bir üyesi birinci sınıf olup, birinci sınıfa ayrılmayı gerektiren nitelikleri yitirmemiş idarî yargı hâkim ve savcıları arasından Cumhurbaşkanınca; üç üyesi Yargıtay üyeleri, bir ...

Yargıtay 6 Ceza Dairesi hangi davalara bakar?

Ceza Dairesi: ihaleye fesat karıştırma, tefecilik, zimmet, rüşvet, görevi kötüye kullanma. 6. Ceza Dairesi: Konut dokunulmazlığının ihmali, hırsızlık, yağma, mala zarar verme. 7. Ceza Dairesi: Kaçakçılıkla ilgili suçlar, banka zimmeti suçları.

Yargıtay daire başkanı kim?

YARGITAY BİRİNCİ BAŞKANI Karşıyaka Havva Özişbakan Lisesini bitirmiş, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1986 yılında mezun olduktan sonra, askerliğini Kütahya'da kısa dönem olarak yapmıştır.

Danıştay kaç üyeden oluşur 2021?

Danıştay'da ise daire sayısı 17'den 10'a, üye sayısı 195'den 90'a inecek. Düzenlemeyle, Yargıtay ve Danıştay üyelerinin görev süreleri de 12 yılla sınırlandırılacak.

Yargıtay 16 Hukuk Dairesi kapandı mı?

Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulu, en son 22 Haziran'da olmak üzere son dönemde yaptığı toplantılarda, 16. Hukuk Dairesi ile 14, 15 ve 19. Ceza Dairelerinin 1 Temmuz itibarıyla kapatılmasına karar verdi.

Yargıtay 12 Hukuk Dairesi Başkanı kim?

ANKARA (AA) - Yargıtay Büyük Genel Kurulunca, Yargıtay 12. Hukuk Dairesi Başkanlığına aynı dairenin üyesi Ayhan Tuncal seçildi.

16 Ceza Dairesi kapandı mı?

Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulu, en son 22 Haziran'da olmak üzere son dönemde yaptığı toplantılarda, 16. Hukuk Dairesi ile 14, 15 ve 19. Ceza Dairelerinin 1 Temmuz itibarıyla kapatılmasına karar verdi. ... Yargıtay, bugünden itibaren yeni yapısıyla çalışmaya başladı.

Cemal Baş kimdir?

19.07.2004 tarihinde Yargıtay Üyeliğine seçilen Camal Baş, Yargıtay Büyük Genel Kurulu'nca 21.02.2011 tarihinde ilk kez 23.02.2015 tarihinde ikinci kez Yargıtay Onaltıncı Hukuk Dairesi Başkanlığı'na seçilmiş olup halen bu görevini sürdürmektedir. Almanca bilen Baş, evli ve üç çocuk babasıdır.