Ve hüvel aliyyül azim ne demek?

İçindekiler:

  1. Ve hüvel aliyyül azim ne demek?
  2. Ve hüvel aliyyül azîm ne için okunur?
  3. Aliyyül anlamı nedir?
  4. Allahu la ilahe ne demek?
  5. Ayetel Kürside el azim ne demek?
  6. Hayyum ve kayyum ne demek?
  7. Ayet el Kürsi neyi anlatır?
  8. Ayetel Kürsi'nin Türkçe meali nedir?

Ve hüvel aliyyül azim ne demek?

Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle. Allah'dan başka hiçbir ilah yoktur. O, daima yaşayan, daima duran, bütün varlıkları ayakta tutandır.

Ve hüvel aliyyül azîm ne için okunur?

Ayetel Kürsi şer ve kötülükten korunmak niyetiyle okunur ve "vela yeuduhu hıfzuhuma ve hüvel aliyyül azim" kısmı arka arkaya 70 defa tekrar edilerek okunursa tehlike ve kötülük ortadan kalkar. Aynı okuma şekli cin ve şeytandan korunmak içinde uygulanır.

Aliyyül anlamı nedir?

El-Aliyy isminin anlamı en üstün, en yüksek ve kendisinden daha büyük olmayan manasına gelmektedir.

Allahu la ilahe ne demek?

Allah kendisinden başka hiçbir ilah olmayandır. Diridir, kayyumdur.

Ayetel Kürside el azim ne demek?

Allah'ın Azim sıfatı, her namazda defalarca “Sübhane Rabbiye'l-Azim” denerek tekrar edilmektedir. Bu esma ile Allah'ın kusursuz olduğu ve hiçbir eksiklik barındırmadığı vurgulanmaktadır. Yani, Allah tüm noksanlıklardan uzak ve mukaddestir. O, herkesten daha yücedir, O'nun şanı büyüktür ve azameti de çoktur.

Hayyum ve kayyum ne demek?

Allah'ın (C.C.) 99 ismi Esmaül Hüsna'dan Ya hayyü: Her şeye hayat veren diriliği sonsuz, can veren. Ya Kayyum: Daima baki bütün varlığı, gökleri,yeri ve her şeyi varlığıyla ayakta tutan. Anlamına gelir.

Ayet el Kürsi neyi anlatır?

- Göklerde ve yerde ne varsa ona ait olduğu anlatılır. Ayetel Kürsi Kuran-ı Kerim'in en büyük ayeti kerimesidir. Çünkü Allah'u Teala'nın en büyük ismi ile başlar. Allah'ın Birliğini ilan eder ve Allah'ın en büyük isminin yanında gizli ve açık 18 ismini de barındırır.

Ayetel Kürsi'nin Türkçe meali nedir?

Ayetel Kürsi Türkçe Anlamı -Allah'dan başka hiç bir ilah yoktur. O, daima yaşayan, daima duran, bütün varlıkları ayakta tutandır. - O'nu ne gaflet basar, ne de uyku. - Göklerdeki ve yerdeki herşey O'nundur.