Damar yolu açma nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Damar yolu açma nasıl yapılır?
  2. Damar Goruntuleme cihazı nedir?
  3. VeinViewer nedir?
  4. Elif Ince Düzce kimdir?
  5. Damar yolu kaç derece ile açılır?
  6. Tıkanmış damar yolu nasıl açılır?
  7. Doç Dr Elif ince kimdir?
  8. Damar yolu hangi durumlarda açılır?
  9. Arter ve ven nasil ayırt edilir?
  10. Elif Ince kaç yaşında?
  11. Kim Milyoner Olmak ister Elif ince kimdir?

Damar yolu açma nasıl yapılır?

Pasif elin başparmağı ile damara girilecek alanın biraz altından deriyi aşağı doğru çekerek deriyi gerdiriniz. 7. IV kanul iğnesinin açık ağzı yukarıya bakacak şekilde, girilecek venin 0,5 –1 cm altından, önce vene paralel olarak 30 – 45 derecelik açı ile giriniz.

Damar Goruntuleme cihazı nedir?

Damar görüntüleme cihazı kızıl ötesi ışınlar ile cilt altında gözün göremediği damarları tespit ederek teknik elemanın ilgili damara girişim yapmasını asiste etmektedir. Bu teknoloji özel laboratuvarlarda nadiren kullanılmaktadır. Mavişehir Şubemizde ilgili cihaz aktif olarak kullanılmaktadır.

VeinViewer nedir?

VeinViewer Flex, zararsız yakın kızılötesi (NIR) ışını hastanın cildine yansıtır, kandaki hemoglobin bu ışını emer ve ışın bölgesinin etrafındaki dokular ışını görüntüleme ünitesine geri yansıtır. Görüntüleme ünitesi, gelen veriyi alır ve tescilli algoritması ile işler, renk ve kontrast ekler.

Elif Ince Düzce kimdir?

Istanbul. Düzce'de yaşayan, Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Bilgisayar Mühendisliği hazırlık sınıfı öğrencisi,18 yaşındaki Elif İnce, kanser tedavisi gören babasının damarlarının incelmesi nedeniyle enjeksiyon işlemlerinde yaşadığı zorlukları ortadan kaldırmak düşüncesiyle bir damar görüntüleme cihazı tasarladı.

Damar yolu kaç derece ile açılır?

7. IV kanul iğnesinin açık ağzı yukarıya bakacak şekilde, girilecek venin 0,5 –1 cm altından, önce vene paralel olarak 30 – 45 derecelik açı ile giriniz.

Tıkanmış damar yolu nasıl açılır?

Damar tıkanıklığı ameliyatla açılabilir. Damar tıkanıklığı ileri seviyedeyse anjiyoplasti ve bypass ameliyatı yapılır. Anjiyoplasti'de tıkalı damarlar mekanik olarak balon ile genişletilir ve açılır.

Doç Dr Elif ince kimdir?

Biyografi. Prof. Dr. Elif İnce; 2001 yılında İstanbul Üniversitesi Fizik Bölümü, 2003 yılında İstanbul Üniversitesi Fizik Bölümü Nükleer Fizik Programında yüksek lisans ve 2009 yılında İstanbul Üniversitesi Fizik Bölümü Nükleer Fizik Programında doktora eğitimini tamamlamış olup 2015 yılında Doçent unvanını almıştır.

Damar yolu hangi durumlarda açılır?

Damar yolu, periferik veya santral venlere açılır. Vena basilica ve Vena cephalica'dır. Antekübital fossada bulunan Vena mediana, Vena cephalica, Vena basilica, Vena cephalica ve Vena basilica'nın el bileğibölgesinden geçen dallarıile el sırtındaki dalları kullanılır.

Arter ve ven nasil ayırt edilir?

Temel kan damarı tipleri atardamarlar (arter) ve toplardamarlardır (ven). Atardamarlar kanı kalpten alıp vücudun farklı bölümlerine taşırken, toplardamarlar vücudun farklı bölümlerinden kanı kalbe taşırlar. Bununla birlikte iki istisna mevcuttur: pulmoner arter kirli kan, pulmoner ven ise temiz kan taşır.

Elif Ince kaç yaşında?

Düzce'de yaşayan, Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Bilgisayar Mühendisliği hazırlık sınıfı öğrencisi,18 yaşındaki Elif İnce, kanser tedavisi gören babasının damarlarının incelmesi nedeniyle enjeksiyon işlemlerinde yaşadığı zorlukları ortadan kaldırmak düşüncesiyle bir damar görüntüleme...

Kim Milyoner Olmak ister Elif ince kimdir?

Düzce'de, Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencisiyken kanser hastası babası için damar görüntüleme cihazı geliştiren Elif İnce'nın(19) yaşamı bu projeyle değişti. Lise döneminde Tıp Fakültesi okumak isteyen İnce, geliştirdiği cihaz ve sonrasında katıldığı TEKNOFEST'in ardından bilgisayar mühendisi olmaya karar verdi.