Diş Hekimliği Uzmanlık Eğitimi kaç yıl?

İçindekiler:

  1. Diş Hekimliği Uzmanlık Eğitimi kaç yıl?
  2. Diş Hekimliğinde Uzmanlık Şart mı?
  3. Ortodonti uzmanı nasıl olunur?
  4. Ortodonti eğitimi kaç yıl?
  5. Diş hekimi maaşı 2021 ne kadar?

Diş Hekimliği Uzmanlık Eğitimi kaç yıl?

Tablodan da anlaşılacağı üzere Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi ve Ortodonti uzmanlık alanının eğitim süresi dört yıllıkken diğer uzmanlık alanları için bu süre üç yıl olarak belirlenmiştir.

Diş Hekimliğinde Uzmanlık Şart mı?

Diş hekimliğinde cerrahi ve ortodonti asıl uzmanlık olarak kabul ediliyor. Onun dışındakiler uzmanlık kabul edilmiyor. ... Örneğin bir çocuğun diş tedavisi sırasında diş hekiminin onun psikolojisinden anlaması ve rahatlatması gerekir.

Ortodonti uzmanı nasıl olunur?

Diş hekimi olarak göreve başlayan adaylar 4 yıllık uzmanlık eğitimlerini başarıyla tamamladıktan sonra "ortodontist" olmaya hak kazanırlar. Yani adayların üniversite ve uzmanlık eğitimi dahil toplam 9 yıl eğitim almaları gerekmektedir. Bu eğitim sonrasında ortodonti uzmanı olabilirler.

Ortodonti eğitimi kaç yıl?

Diş hekimliği unvanını elde eden adayların ortodontist olabilmesi için uzmanlık eğitimi alması gerekir. Bu eğitimin süresi 4 yıldır. Bu 4 yıllık eğitimi tamamlayan diş hekimlerine “ortodontist” unvanı verilir.

Diş hekimi maaşı 2021 ne kadar?

2021 Diş Hekimi Asistanı/Yardımcısı Maaşları Diş Hekimi Asistanı/Yardımcısı maaşı ortalama aylık 4.500 - TL'dir. En düşük Diş Hekimi Asistanı/Yardımcısı maaşı 2.826 -TL, En yüksek ise 5.500 - TL'dir.